fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

Se închide circulația și în Luncă! Lucrările la proiectul tramvai se extind

Primăria Reșița anunță noi restricții de circulație pe raza municipiului de pe Bârzava. Începând de miercuri, 17 august, circulația pe Bulevardul Revoluției din Decembrie, de la intersecția cu B-dul A. I. Cuza – zona OMV până la intersecția cu P-ța T. Vuia  – zona Universitate, se va închide pentru a putea extinde lucrările de modernizare a transportului public aflate în derulare în Municipiul Reșița.

Circulația autovehiculelor se va desfășura având sens unic de deplasare pe ambele benzi de circulație pe următoarele tronsoane de drum:

  • în sensul de mers spre centru de la semafor poliție până la intersecția cu str. P. Andreescu prin cartierul Moroasa;
  • de la Bloc 800 – B-dul A. I. Cuza intersecție cu str. P. Maior în sensul de mers spre Govândari până la semafor poliție prin cartierul Luncă;
  • restul tronsoanelor de drum rămân cu circulație în dublu sens.

Recomandăm locuitorilor din această zonă să nu parcheze pe Bulevardul Revoluției din Decembrie de la intersecția cu B-dul A. I. Cuza – zona OMV până la intersecția  cu P-ța T. Vuia  – zona Universitate.

spot_img

În prezent B-dul Republicii rămâne închis circulației autovehiculelor, iar intersecțiile Intim și Renk și legătura rutieră între str. Progresului și str. Țarcului rămân deschise, până la finalizarea lucrărilor.

În zona Pasajului Intim pe sensul de mers în sus se restricționează în continuare circulația autovehiculelor, inclusiv breteaua spre str. Timișoarei, iar circulația se va desfășura în dublu sens pe cealaltă bretea a pasajului. Intersecția de la Intim funcționează ca sens giratoriu.

Pentru asigurarea continuității serviciului de transport public local, datorită necesităților generate de lucrări la infrastructura de transport electric, traseul principal deviat în prezent pe B-dul. Muncii (B-dul. Republicii închis până la terminarea lucrărilor) va fi deservit în continuare suplimentar de un inel de circulație care se va desfășura cu același program de transport.

De asemenea, se înființează 3 stații noi de autobuz pentru îmbarcarea debarcarea călătorilor la mersul spre Govândari, astfel: la Universitate în față, respectiv înainte de intersecția B-dului A. I. Cuza cu străzile N. Titulescu și Al. Molizilor.

Pe măsura avansării lucrărilor în etapele următoare se vor extinde sau restrânge restricțiile, inclusiv modificările la programul de circulație al operatorului, urmând a fi comunicate în timp oportun”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița.

Participanții la trafic sunt rugați să sporească atenția în zonele cu restricții și să respecte semnificația indicatoarelor rutiere sau indicațiile ori semnalele polițistului rutier.

Excepție de la restricțiile impuse în aceste zone o fac autovehiculele executantului lucrării și cele cu regim de circulație prioritară când se deplasează în acțiuni de intervenții sau în misiuni care au caracter de urgență, care folosesc semnalele mijloacelor speciale de avertizare, luminoase și sonore.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Trimiteti cateva zile politia la intersectia Pictor Andreescu cu 24 Ianuarie ca nu se respecta noile semne de prioritate (STOP la coborarea si la urcarea pe/de pe 24 Ianuarie) si se pot intampla accidente grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei