fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Se intensifică controalele DSVSA

Pentru a preveni apariția toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale, când în mod tradițional, consumul unor cantități de alimente de origine animală crește, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin a dispus o serie de măsuri specifice, precum și intensificarea controalelor în vederea verificării condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de miel și ouăle destinate consumului uman, precum și alte alimente de origine animală.

În baza unui program de lucru pentru perioada 27.03.2024 – 03.05.2024 (premergătoare Sărbătorilor Pascale Catolice și Sărbătorilor Pascale Ortodoxe), stabilit de directorul executiv al DSVSA, medicii veterinari din cadrul instituției vor efectua controale oficiale în scopul verificări modului în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare din toate piețele agro-alimentare, abatoarele și centrele de sacrificare a mieilor cu activitate temporară, unitățile de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală, precum și în următoarele categorii de unități de vânzare cu amănuntul: carmangerii, măcelării, unități de alimentație publică de tip pizzerii, cantine, unități de tip catering, restaurante care livrează hrana preparată consumatorilor finali la comandă, take-away, drive-in, restaurante și pensiuni, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie sau patiserie, cafenele, unități de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare, depozite alimentare.

„La nivelul DSVSA, la circumscripțiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor oficiale, în perioada 27.03.2024 – 31.03.2024 și 22.04.2024-03.05.2024 va fi asigurată permanența, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, va fi afișat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor“, a precizat medicul Pavel Borchescu, directorul executiv al DSVSA Caraș-Severin.

DSVSA recomandă, de asemenea, ca aprovizionarea consumatorilor cu carne de miel să se facă numai din abatoare autorizate și din centrele ori spațiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor.

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei