fbpx
3.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Se pun bazele unui nou ADI în Caraș-Severin!

În județul Caraș-Severin se pun bazele înființării unei noi asociații de dezvoltare intercomunitare. Membrii asociației vor fi municipiul Reșița și comunele Văliug, Brebu Nou și Teregova. Scopul viitoarei asociații îl constituie transfromarea Semenicului în stațiune de interes național, ceea ce ar permite accesarea mai multor fonduri, atât europene, cât și naționale, pentru dezvoltarea zonei.

„Luminița Munteanu, arhitecta șef a județului, a identificat o oportunitate, care mi s-a părut foarte bună de a transforma stațiunea Semenic în stațiune de interes național. La ora asta, noi avem în zonă trei stațiuni de interes local: Semenic, Crivaia și Secu. Transformarea acesteia în stațiune de interes național schimbă foarte mult paradigna finanțării, adică se pot accesa mai mulți bani din mai multe resurse, și fonduri europene și fonduri naționale. Și facem un ADI, unde participă Reșița, Văliug, Brebu Nou și Teregova, astfel încât să se ocupe tot arealul care are interes în zona respectivă.

Toți trebuie să traversăm aceste hotărâri de CL și bineînțeles că acesta este doar începutul. După aceea trebuie să facem o întreagă documentație, spații de cazare, utilități, tot ce trebuie să conțină o stațiune ca să poată fi declarată de interes național. Sper să fie un început de drum care să se finalizeze cu succes”, le-a explicat primarul Ioan Popa, consilierilor locali reșițeni la momentul aprobării proiectului de hotărâre privind participarea Municipiului Reșița, prin Consiliul Local, la constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Schi Arena – Văliug – Gărâna – Semenic”.

spot_img

În cazul în care demersul celor patru UAT-uri va fi un succes, Semenicul ar deveni cea de-a treia stațiune de interes național din România, alături de Băile Herculane și zona Borlova-Muntele Mic.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

  1. Interesat că toate lucrările se fac în zona Semenic – Văliug.
    Tot interesant e că în aceeași zonă are și primarele afacerile proprii.
    Felicitări reșițenilor care l-au votat! Cu astfel de votanți sporește averea primarelui.

  2. Iar ati aparut trepadusilor de serviciu ai pesedeului?! :))
    Bravo Popa pt tot ceea ce faci cu Resita! Fa treaba si acolo la Valiug Semenic! BRAAAVOOO! :)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei