fbpx
0.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

„Crucișătorul“ Filipescu dă ignore cârcotașilor în subiectul deszăpezirii! „La Aquacaraș avem capacitate, avem disponibilitate, suntem cei mai buni pentru județ!“

 

Directorul general al societății Aquacaraș, Gheorghe Filipescu a susținut, alături de colegii din echipa de conducere, o conferință de presă prin care a dorit să lămurească implicarea companiei în subiectul deszăpezirilor din Banatul de Munte.

Pentru început Flavius Dobra, director general adjunct, a prezentat pe un ecran digital zonele și tronsoanele de drumuri județene din Caraș-Severin unde utilajele Aquacaraș au intervenit și vor continua să intervină în această perioadă.

spot_img

Pentru Zona 3 – Reșița, deszăpezirile Aquacaraș vizează DJ  583, de pe DN 58A – Scăiuș și până la limita jud.Timiș, DJ  582 A, Reșița (DJ 582) – Tîrnova, DJ  572, Comorâște – Forotic – Brezon – Surducu Mare – Dodiu – Tirol – Fizeș – Berzovia, DJ  572, Berzovia – Vermeș – limita cu județul Timiș, DJ  587, Delinești – Apadia – Brebu – Zorlențu Mare – Dezești – Fârliug – Valea Mare – Duleu (DJ 585), DJ  608 B, Zorlencior – Zorlențu Mare.

Pentru zona 5 Caransebeș, DJ  608 A,  Caransebeș ( DN 6)–Zervești–Turnu Ruieni-Borlova, DJ  608 B,  C – tin Daicoviciu – Copăcele – Ohaba Mîtnic, DJ  608 C, Slatina Timiș – Vîrciorova, DJ  680 A, Sacu (DN 6 km 474+525) – Tincova – Peștera – Maciova – Ciuta – Obreja (DN68), DJ  683, Zăvoi – Măru – Poiana Mărului, DJ  684 Rusca Montană – Voislova.

Pentru zona 2, Bocșa, Aquacaraș are de deszăpezit, DJ  583, Ezeriș (DN 58A) – Bocșa (DN 58B), DJ  585, Doclin – Bocșa, DJ  585, Ramna – Duleu (DJ 585), DJ  586, Bocșa – DJ 581  (Ocna de Fier), DJ  586 A, DJ  586 – Dognecea, DJ  586 A, Dognecea – DJ 581  (Secășeni).

Așadar, nu mai puțin de 300 de kilometri sunt supervizați de utilajele Aquacaraș pe timpul iernii, acestea intervenind pentru îndepărtarea cu lamă a zăpezii de pe drumuri județene, sărărițe și alte utilaje care contribuie la o fluidizare a traficului din Banatul Montan.

Filipescu îi dă o mână de ajutor președintelui Dunca, dar, pe bune, nu-i poate face toată treaba alesului județean!

Demn de reținut pentru cei care înțeleg dar nu pricep rămîne faptul că societatea Aquacaraș nu a preluat sub umbrela proprie „tout ensemble“ Serviciul Drumuri Județene și Serviciul de Deszăpezire care aparțin Consiliului Județean.

În aceeași notă, managerul Gheorghe Filipescu a explicat încă odată că Aquacaraș NU EXECUTĂ lucrări de DESZĂPEZIRE pe arterele Prislop – Semenic, Prislop – Brebu Nou, Brebu Nou – Slatina Timiș, așa cum fals sunau acuzele unui jurnalist, în urma unui articol scris pe genunchi, doar pentru a scoate cu orice preț din context un vinovat pentru situația creată în weekend pe tronsonul Prislop-Semenic.

Acestea sunt zonele pe care noi le operăm și pentru care ne străduim să facem acest serviciu în cele mai bune condiții. Nu spun că suntem perfecți, avem și noi problemele noastre interne pe care căutăm să le rezolvăm, dar să arunci cu o pată de noroi în societate chiar este prea mult și să spui că deszăpezirea este o pălărie prea mare pentru Aquacaraș e prea de tot.

Singura problemă, pe care de altfel o recunosc, a fost cea generată de căderea copacilor pe traseul spre Muntele Mic, dar au fost cauze care nu au ținut de contextul deszăpezirii. O spune cel care a fost la fața locului între Borlova și Muntele Mic și care a venit acasă ud până la piele. Pomii căzuți au generat și căderea liniei de transport a energiei electrice și a durat câteva ore până au venit și responsabilii de la ENEL pentru a repune sistemul energetic în funcțiune. Avem capacitatea, avem utilajele și bazele necesare, nu vreau să ne facă nimeni statuie, dar cei mai buni dintre cei buni eu cred că suntem.

Mă uit și la mesajele unora, eu am transmis un punct de vedere și prin intermediul paginii societății de socializare iar unii o țin langa, tot pe limba lor, cu multă aversiunea și multă răutate în condițiile în care la Aquacaraș se muncește la foc continuu și pentru a acoperi volumul de lucru pe care îl avem în proiectele câștigate; este o societate unde chiar și într-o zi de duminică te poți baza pe o echipă tehnică de peste 20 de persoane la orice oră!

Doamne ferește, așa cum a fost între Prislop și Semenic pentru cei care operează acolo, apropo, noi le-am împrumutat o freză pentru a rezolva situația pe platou, tocmai, nu spun că nu ni se poate întâmpla și nouă să întâmpinăm probleme pe tronsoanele pe care le gestionăm, dar până acum am depășit orice problemă întâmpinată. Mai mult decât atât, dacă suntem sănătoși și bine la vară mă gândesc să achiziționăm și utilaje pe care le folosește în prezent cei de la ISU Semenic pentru a fi de folos în orice moment pentru cetățenii județului.

Ca o concluzie, știm ce avem de făcut și e clar că mai avem lucruri de îmbunătățit: suntem realiști și în dotare și în eficiență și în rapiditate. O vom face, nu sunt povești, dar vă spun că pălăria pentru Aquacaraș nu e prea mare, ci dimpotrivă, este prea mică!“, a ținut să precizeze Gheorghe Filipescu, directorul general al societății Aquacaraș, cea care și-a diversificat paleta de servicii pentru județul Caraș-Severin.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. ”Singura problemă, pe care de altfel o recunosc, a fost cea generată de căderea copacilor pe traseul spre Muntele Mic …”

    Este ”normal”, copaci mai cad, mai și omoară pe câte cineva (prin Reșița).
    Singura problemă rămâne semnul rutier ”Atenție cad copaci”, care nu a fost introdus (în Schengen).
    Doar ceva funcționari (i)responsabili (ca să nu zic criminali) au fost introduși la primărie (la ”siguranța circulației”).
    Nu întreb și de unde provin … că se știe (din ”est”).

  2. Draga Aquacaras !

    In acest articol spuneati,citez :

    „Potrivit ing. Flavius Dobra, director de program în cadrul AquaCaraș, care coordonează activitățile de deszăpezire ce revin companiei, a precizat: Practic avem partea de munți, unul dintre trasee este de la Caransebeș până în Borlova, până la telescaun; deservim cu cele două turbofreze pe Muntele Semenic și pe Muntele Mic. Acolo sunt iar zone în care, din cauza viscolului, trebuie să intervenim în permanență“. În total, AquaCaraș are de acoperit, la capitolul deszăpeziri, cam 111,6 kilometri de drumuri județene”

    https://caon.ro/aquacaras-cum-ninge-suntem-in-priza/2392709/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei