fbpx
0.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Bilanț provizoriu sumbru: peste 5500 de morți

Bilanțul cutremurului din Turcia depășea în această dimineață 4.000 de morți. În același timp, aproape 1.500 de persoane au murit în total în Siria. Mii de persoane au rămas fără adăpost din cauza prăbuşirii a numeroase clădiri.

Epicentrul seismelor de suprafaţă a fost în sud-estul Turciei, la frontiera cu Siria. Un cutremur de 7,8 grade a avut loc luni dimineaţă în zona Pazarcik (Kahramanmaras). Un alt cutremur, de 7,6 grade, s-a produs la prânz în zona Elistan. Cutremurele, urmate de zeci de replici, au fost simţite foarte puternic în provinciile turce Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay şi Kilis.

În Siria, cutremurele au afectat puternic provincia Alep, în special localităţile Jandaris şi Atareb. În afară de Turcia şi Siria, cutremurele au fost resimţite în Cipru şi Liban.

spot_img

Între timp, în Turcia au început să sosească echipe internaționale de salvare. Printre primele țări care au răspuns rapid solicitării de ajutor venite din Turcia a fost și România. Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia, Turcia, a anunțat marți dimineața DSU.

Aceasta este prima zonă pe care autoritățile turce cu responsabilități în gestionarea situației generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România. Salvatorii români au început să construiască baza de operații, concomitent pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin.

Marți dimineață, înainte de a începe deplasarea către locația bazei de operații stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofițer și 2 subofițeri cu 2 câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaștere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidențială afectată de cutremur.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. Cu băiatul decedat pe drumul județean ce duce la Secu, cum a rămas ?
    Cine răspunde pentru moartea unui om ?
    cine are în administrare drumul respectiv ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei