fbpx
6 C
Reșița
duminică, 10 decembrie 23

Senatorul Ion Mocioalcă despre rolul familiei: „Familia este biserica de acasă!”

 

Printr-o rezoluție din anul 1993, ziua de 15 mai a fost declarată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite ca fiind Ziua Internațională a Familiei.

În țara noastră această zi este marcată în fiecare an în duminica cea mai apropiată de 15 mai, moment pe care a ținut să-l marcheze pentru public și senatorul Ion Mocioalcă.

„Obiectivul principal al acestei sărbători este acela de a sublinia importanţa familiilor, fără discriminare, în societate. Sunt promovate valori precum toleranţa, respectul, împărţirea sarcinilor casnice şi combaterea tuturor formelor de violenţă în familie. Pentru că, să nu uităm nicicând, cea mai mare binecuvântare a unui om este familia sa”, a ținut să transmită cu această ocazie senatorul Mocioalcă.

Tema adoptată anul acesta de Organizația Națiunilor Unite pentru Ziua Internațională a Familiei este „Familiile și urbanizarea”.

Urbanizarea durabilă este legată de atingerea mai multor Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) și ținte, cum ar fi SDG-1 (Eradicarea sărăciei); SDG-3 (Bună sănătate și bunăstare); SDG-11 (Faceți orașele și așezările umane incluzive, sigure, rezistente și durabile); și SDG-10 (Reducerea inegalității în și între țări). Aceste ODD și țintele lor depind de cât de bine este gestionată urbanizarea pentru a aduce beneficii familiilor și pentru a spori bunăstarea tuturor generațiilor care trăiesc în orașe. Tema din acest an, „Familiile și urbanizarea”, își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la importanța politicilor urbane durabile, favorabile familiei.

Sergiu TABAN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei