fbpx
0.7 C
Reșița
miercuri, 01 februarie 23

Senatorul Ion Mocioalcă dezvăluie diferențele dintre varianta PSD și cea a PNL privind reglementarea pieței de energie

Reglementarea pieței de energie care va fi aplicată din 2023 a fost propusă diferențiat la nivelul Coaliției de Guvernare.

Senatorul social democrat Ion Mocioalcă afirmă că varianta PSD este una simplificată, în avantajul consumatorului și face o paralelă între varianta grupării de stânga și cea a PNL.

În varianta PSD nimeni nu plătește mai mult de 1,3 lei/kWh – în cea a PNL prețul poate ajunge chiar la 12 lei/kWh (cum s-a vândut chiar săptămâna trecută de unii operatori.

spot_img

Varianta PSD este bună pentru consumatorii casnici și pentru firmele din România – cea a PNL este bună pentru… speculanții din piața de energie.

Varianta PSD oprește inflația – cea a PNL accelerează inflația având în vedere că energia reprezintă peste 70% din creșterea prețurilor!

Totodată, varianta PSD a fost discutată și agreată cu operatorii serioși din energie – cea a PNL a fost probabil discutată doar cu „băieții deștepți din energie”, susține senatorul PSD de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă.

Parlamentarul social-democrat face o sinteză a propunerii PSD care prevede prețuri mai mici pentru cei care fac economie de energie.

Propunerea PSD prevede preț maxim de 1,3 lei/KWh (în prezent consumatorii casnici care depășesc 300 de KWh/lună și companiile care nu se încadrează la IMM-uri plătesc prețuri mai mari, de 3-4 lei sau chiar 9-12 lei pe KWh); prețuri mai mici pentru cei care fac economie de energie, respectiv: cei care se încadrează în 100 KWh/lună: 0,68 lei/KWh; cei care se încadrează în 255 KWh/lună: 0,8 lei/KWh; cei care se încadrează în 300 KWh/lună: 0,8 lei/KWh pentru primii 255 KWh și restul la prețul din contractul cu furnizorul, susține parlamentarul Ion Mocioalcă.

În paralel, senatorul social-democrat expune și propunerea PNL care, după părerea politicianului, nu este una foarte clară.

Cei de la PNL nu au explicat ce înseamnă, în viziunea lor o piață semi-reglementată. E la fel de greu de explicat ce înseamnă piață semi-reglementată, cum ar fi de explicat ce înseamnă o femeie semi-însărcinată Ori e piață reglementată, ori e nereglementată! În viziunea PNL anumite categorii de consumatori pot ajunge să plătească chiar și 12 lei/KWh, adică prețul maxim la care se vindea recent energia electrică în România”, concluzionează senatorul PSD, Ion Mocioalcă.

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei