18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

Senatorul Mocioalcă susține sprijinul guvernamental pentru românii cu venituri mici și cere sancționarea speculei!

SPRIJIN PENTRU ROMÂNIA!

Ministrul muncii și solidarității sociale, Marius-Constantin Budăi a aprobat în Guvern Ordonanța de Urgență prin care se stabilește că persoanele cu venituri reduse vor primi ajutor, pentru achiziționarea de alimente. „În pofida tuturor comentatorilor și postacilor de pe margine, care, atunci când au guvernat, nu au fost în stare să demonstreze nimic, PSD se ține de cuvânt! Am acordat ajutor pensionarilor și persoanelor cu dizabilități la început de an, extindem acum categoriile de beneficiari care vor primi, în acest an, de patru ori, ajutorul pentru alimente!“, a ținut să transmită senatorul social democrat.

Tot ca urmare a unei inițiative a ministrului social-democrat Budăi, guvernul a aprobat recent, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 1.004.500 lei pentru sprijinirea a 226 familii și persoane singure care fie se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii sau accidente, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială.

spot_img

Într-o perioadă dificilă pentru români, Mocioalcă cere sancționarea celor ce încurajează creșterea speculativă a prețurilor!

Totodată, parlamentarul Ion Mocioalcă, cere aplicarea unor măsuri dure de sancționare pentru agenții economici care majorează prețurile la modul speculativ!

În acest sens, măsurile pentru sancționarea dură a majorărilor speculative de prețuri nu se vor lăsa mult așteptate.

Guvernul a analizat, în primă lectură, un proiect de Ordonanță de Urgență privind combaterea acțiunilor speculative și asigurarea protecției consumatorilor împotriva unor majorări nejustificate de prețuri.

Amenzile aplicate pe cifra de afaceri a comercianților pot ajunge la milioane de lei, fiind în măsură să-i descurajeze pe agenții economici care practică prețuri speculative, fără o justificare economică obiectivă. Trebuie să luăm act, noi ca politicieni care avem un rol legislativ, și să venim cât mai repede în sprijinul românilor aflați acum în fața unui val de scumpiri fără precedent“, a menționat Ion Mocioalcă.

Consiliul Concurenței și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului vor putea interveni pentru a combate practicile concurenței neloiale, distorsionarea pieței și creșterea nejustificată a prețurilor unor produse, a explicat același senator social-democrat.

Sergiu TABAN

 

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei