fbpx
23.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Serviciu de permanență la nivelul fiecărui ocol silvic din cadrul Romsilva

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva anunță adoptarea de măsuri suplimentare pentru prevenirea și stingerea incendiilor în fondul forestier administrat. Măsurile, printre care instituirea unui serviciu de permanență la nivelul fiecărui ocol silvic au fost luate având în vedere riscurile sporite de producere a unor incendii de vegetație, pe fondul caniculei prelungite, a creșterii activității turistice și a intensificării activităților agricole pe terenurile limitrofe fondului forestier.

A fost instituit serviciul de permanență la nivelul fiecărui ocol silvic din cadrul Romsilva, pentru comunicarea rapidă cu Inspectoratele pentru Situații de Urgență și Gărzile Forestiere, sunt actualizate planurile de alarmare și mobilizare a forțelor de intervenție în caz de incendiu și sunt intensificate acțiunile de patrulare și supraveghere a fondului forestier și a lizierelor pădurilor, în special a zonelor cu risc de producere a incendiilor, precum și a traseelor frecventate de turiști.

De asemenea, pentru prevenirea extinderii incendiilor limitrofe fondului forestier, sunt întreținute liniile izolatoare, colnicele și șanțurile de minim sanitar.

spot_img

Personalul silvic va intensifica și campania de informare a turiștilor, a angajaților firmelor de exploatare și a deținătorilor de terenuri limitrofe pădurilor, pentru a nu arde resturile vegetale și a nu lăsa focul nesupravegheat”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Romsilva.

Conform reprezentaților Regiei Naționale a Pădurilor, în primele șase luni ale acestui an, în fondul forestier administrat de Romsilva s-au înregistrat 98 de incendii, care au afectat o suprafață cumulată de 553,8 hectare. Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei