fbpx
21.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 aprilie 24

Silviu Hurduzeu acuză ministrul Educației de haosul burselor de merit!

O premieră istorică pentru România s-a realizat pe 15 noiembrie 2023, când mii de elevi cu medii școlare mici și foarte mici, adică cu note de 1, 2, 3 și 4, au fost încadrați la bursă de merit prin decizia ministrului Ligia Deca.

Premierea meritorie a elevilor cu note de repetenție a fost decisă printr-un ordin al ministrului, ordin care aprobă metodologia burselor școlare.

Deputatul PSD de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, atacă dur această răsturnare a valorilor din educație și susține că rușinea națională care s-a creat ar fi putut fi evitată dacă ministrul Deca ar fi răspuns apelului premierului de a veni urgent cu o propunere de modificare a legislației.

Președintele Iohannis, care este profesor și care a propus-o pe doamna Deca, din partea PNL, pentru funcția de ministru al Educației, ar fi trebuit să intervină pentru o opri această rușine națională. Este o bătaie de joc la adresa elevilor care au fost serioși și au muncit și care sunt puși acum pe aceeași treaptă cu corigenții, chiulangii și deținuții.

Această răsturnare a valorilor, sub conducerea celei care a lucrat la programul România Educată, nu face decât să compromită și mai mult singurul proiect prezidențial pe care l-a produs președintele Iohannis în cele două mandate”, susține parlamentarul social-democrat Silviu Hurduzeu.

Lorena POENARU

2 COMENTARII

  1. Este o bătaie de joc la adresa elevilor care au fost serioși și au muncit și care sunt puși acum pe aceeași treaptă cu corigenții, chiulangii și deținuții.

    Este, însă pe carduri, nu va ști unul cât are în cont lunar altul.
    Iar fără evidentă bătaie de joc la adresa elevilor (buni, serioși și muncitori) cum ar putea promovați milițienii (corigenții, chiulangii și deținuții)?
    Dar cei de la armeniș (”milițieni” șefi care au stricat sistemul)?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei