fbpx
11.3 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Silviu Hurduzeu acuză risipirea banului public: 247 milioane euro pentru piste de biciclete, dar nici un euro pentru irigații

Președintele PSD Caraș-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu deplânge lipsa de viziune a celor care au decis ca sume importante din Planul Național de Redresare și Reziliență să meargă spre amenajarea unor piste de biciclete, în timp ce nici măcar un euro nu a fost alocat pentru agricultură și pentru realizarea unor sisteme de irigații.

În scurta sa prezență la guvernare, USR a depășit toate recordurile la risipirea banului public. După ce au irosit un miliard de euro pentru achiziții supradimensionate de vaccinuri COVID, ministrul Ghinea de la USR a alocat aproape o jumătate de miliard de euro pentru piste de biciclete, dar ZERO euro pentru irigații în agricultură”, acuză deputatul cărășean.

Președintele social-democraților cărășeni atrage atenția că în timp ce se cheltuie 100.000 de euro pentru un km de autostradă din fonduri europene din PNRR, nici măcar un euro nu merge către agricultură, un domeniu extrem de important, la care România, din păcate este deficitar.

„În Componenta C10 din PNRR, Ghinea – USR a alocat 180 de milioane de euro pentru piste de biciclete la nivel local sau metropolitan. Din acești bani, 50 de milioane de euro sunt pentru construcția de piste de biciclete la comune, în timp ce doar 40 milioane sunt pentru municipiile reședință de județ unde există trafic rutier intens, iar pistele de biciclete ar contribui la descongestionarea aglomerării.

Ghinea – USR a alocat 247,5 milioane euro, pentru construcția a 3.000 de km de piste de biciclete, prin pădure, pe câmp, în pustietate, unde ai nevoie de mașină pentru a putea ajunge. În acest caz, banii vor fi alocați din împrumuturi acordate de Comisia Europeană în baza PNRR. Deci banii vor trebui returnați de români”, mai precizează Silviu Hurduzeu.

 

Karina TINCUL

3 COMENTARII

 1. A obosit senatorul doctor cu expertiză în economie să dea declarații și l-a băgat pe hurduzău la înaintare.

  Ăsta ne zice că sunt bani risipiți, dar primarii peeseedee bagă proiecte la greu pentru piste de biciclete.

  Concluzia e simplă: se apropie campania electorală și încep să apară candidații care se întrec în declarații, că doar nu-i doare gura.

 2. Coaliția groazei cuprinde și peeneelee. Acolo-s alții cu idei mărețe, care au filme cu #RomaniaEducată, #RomaniaNormală, spitale noi, trenuri cu hidrogen și alte baliverne.

 3. ”ministrul Ghinea de la USR a alocat aproape o jumătate de miliard de euro pentru piste de biciclete, dar …”

  Asta (biciclete) o fi văzut (el) prin China.
  Podul Sidu nu l-a văzut, nici rachetele folosite la poziționarea primului cablu de susținere …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei