24.7 C
Reșița
marți, 17 mai 22

Silviu Hurduzeu, despre „mărețul” proiect prezidențial: „Este o mare făcătură!”

„România Educată” este proiectul național inițiat de Președintele României menit să susțină reașezarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazate pe performanță, muncă, talent, onestitate și integritate. Demersul a fost proiectat către viitor, întreaga abordare încercând să răspundă provocărilor următoarelor decenii, stă scris pe site-ul administrației prezidențiale.

Deputatul cărășean Silviu Hurduzeu atacă în termeni duri raportul prezidențial privind proiectul „România Educată” a cărui rezultate, în opinia parlamentarului, vor putea fi vizibile abia după anul 2030.

S-a scremut muntele și a născut un șoarece – zice un proverb celebru-  perfect aplicabil  „mărețului” proiect prezidențial. Raportul lui Iohannis este o amărâtă de brosură electorală! E un rezultat de tot râsul, după 6 ani de așa-zise consultări și dezbateri publice. În ceea ce privește „România Educată, în cel mai bun caz, rezultatele vor începe să se vadă undeva, cândva, din 2030 și doar în anumite condiții”, afirmă politicianul social -democrat Silviu Hurduzeu.

spot_img
Specialiștii din domeniu nu au avut acces la raport

Parlamentarul atrage atenția asupra faptului că cele mai reprezentative voci din comunitatea pedagogică critică în termeni duri raportul oficial ,,România Educată” prezentat de Iohannis și de Cîțu abia după încheierea memorandumului.

Specialiștii din domeniu spun că nu au avut acces la acest raport, că nu au fost consultați și de aceea, documentul final este unul politicianist, nu un document al soluțiilor, aşa cum pretinde președintele Iohannis

Realitatea, de zi cu zi, demonstrează că totul este o mare făcătură. În timp ce Iohannis anunță că guvernul își asumă prin memorandum măsurile pentru susținerea proiectului România Educată, Cîțu le taie banii profesorilor pentru concedii.

Este pentru prima dată în ultimii 31 de ani, profesorilor – cei ce ar trebui să fie stâlpii proiectului prezidențial – li se refuză de către guvern aceste drepturi legale cuvenite, detalii.

Situaţie fără precedent: Profesorii, lăsaţi fără banii de concediu.

Și ca ridicolul să fie complet, vicepremierul Barna anunță că la rectificare Educația nu va primi niciun ban în plus”, a concluzionat deputatul PSD de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. Da, nasol. Însă, domnul a uitat să ne reamintească despre copiii morți în buzile școlilor, în legislatura trecută, când au fost la putere, că nu au dat o para găurită pe niste prăpădie de lucrări de reparații?! De cei 2000 de kilometri de autostradă și cele opt spitale regionale făcute, de PSD, pe hârtie, nici nu mai merită să discutăm.

  2. Domnule Hurduzeu cînd nu ai făcut nimic pentru educația din Caraș-Severin sau pentru sănătate sau pentru drumuri sau pentru firmele private că președinte de Consiliu județean, a-ți da cu părerea în orice domeniu denotă dacă nu prostie și jigodism politic cel puțin atunci handicap mental in a înțelege rostul politicianului de stingă care este ales pentru popor. Analfabet funcțional e un titlu care ți se potrivește. Nici nu te pot scuipa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei