fbpx
18.5 C
Reșița
duminică, 19 mai 24

Un nou sistem de alimentare cu apă va fi realizat în localitatea Gărâna din Caraș-Severin

Alimentări cu apă, rețea de canalizare și drumuri decente sunt cele 3 mari dorințe ale fiecărui locuitor din mediul rural din România. Ar mai fi și iluminatul public, accesul la internet, alimentarea cu gaze naturale, dar cele 3 sunt principale, indiferent de comună sau județ din țara noastră.

La capitolul drumuri decente primarul comunei Brebu Nou din Caraș-Severin Ioan Buda se poate lăuda cu asfaltarea tuturor străzilor din localitate: „Am reușit ca după ce s-a refăcut infrastructura de bază, să turnăm două straturi de asfalt pe toate drumurile din Brebu Nou: stratul de bază și stratul de uzură. În aceste zile se lucrează la definitivarea acostamentelor după care drumurile vor fi marcate, astfel încât să punem punct acestui proiect derulat prin PNDL, în valoare de peste 3 milioane de lei“.

„Zilele acestea a venit compania de apă și vrem să facem cu aceștia un sistem nou de alimentare cu apă în Brebu Nou, la fel ca cel din Gărâna. Proiectul, în valoare de 3 milioane 200 de mii de lei va fi finanțat tot prin PNDL. Avem avantajul că există rețeaua de distribuție și vom lucra doar la stația de clorinare și la captări, care vor fi toate din izvoare și vor ajunge la Brebu Nou prin cădere“.

Eu mi-aș dori ca în acest mandat să pot să extind rețeaua de alimentare și la Trei Ape, acolo unde sunt făcute deja 3 PUZ-uri pentru extinderea cu mai multe cabane și case. Eu îmi doresc acest lucru și sper să pot să-l duc la finalizare. Zona este extraordinară, cu un potențial turistic foarte mare“ a mai afirmat primarul comunei Brebu Nou, Ioan Buda.

 

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei