15.9 C
Reșița
vineri, 22 octombrie 21

Festivalul Nădușiților din Banat!

Românul , când nu are nimic mai bun de făcut se scarpină în …creștet și mai inventează o petrecere. Cea de astăzi, din Răchitova, cartier de lux al Oraviței, se va desfășura după toate regulile unei petreceri reușite: mici nefripți, bere caldă la sticlă sau fiartă-n soare la halbă, lăutari storși  de vlagă, guriști transpirați și animatoare nespălate de 12 zile.

Știți cum e vorba aia, „râdem glumim…“ dar în Răchitova nu curge apă de 12 zile. O adevărată plăcere, în condițiile în care mercurul termometrelor arată mai multe grade decât alcoolmetrul din răchie.

„Au secat forajele, nu mai vine apă, pânza freatică a scăzut“, ridică neputincioase autoritățile din umeri. Nu-i nimic, nu or avea ei apă, dar au viceprimar, rezolvă el problema. Ei aș! Vicele și o parte din consilieri, (chiar nu mai contează culoarea politică, pentru că sunt toți o apă și-un pământ) au respins propunerea primarului de a investi într-un utilaj de forare, cu ajutorul căruia ar fi făcut foraje în curțile oamenilor din Răchitova și Brădișorul de Jos, alias Maidan.

spot_img

Ba că nu se rentează, ba că investiția nu e oportună, ba că la ce le trebuie apă că și așa nu au după ce să o bea. Păi măi nea Nicolae, de asta te-au pus vecinii consilier și viceprimar pe de-asupra? Să le dai cu flit? Ia fă bine matale și dă adunarea colegilor de partid, de consiliu, de primărie, de ce vrei matale, înființează-te urgent la Festivalul Nădușiților din Banat și între un brâu, o horă și o bere caldă, că de gheață nu poate fi vorba, că nu-i strop de apă și spune-le matale oamenilor care sunt avantajele vieții fără apă.

Acum nu vreau să fiu rău, dar matale faci duș la primărie? Să le spui și celor din Răchitova să vină la matale la primărie în audiență că poate reușesc să scape de nădușeală.

P.S. Roagă-te să plouă că altfel li se suie căldura la cap și nu te văd bine…

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei