fbpx
7.7 C
Reșița
duminică, 21 aprilie 24

Silviu Hurduzeu, despre poziția României privind acceptarea drepturilor cuplurilor gay!

În luna mai, CEDO obligase România, printr-o decizie, să recunoască prin lege și să protejeze drepturile cuplurilor formate din persoane de același sex care vor să devină oficial o familie.

România a atacat decizia CEDO privind protecția familiilor formate din persoane de același sex cu argumentul că societatea românească nu ar fi pregătită să susțină drepturile LGBT.

Aceeași poziție a adoptat-o și deputatul PSD de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, care preciza într-un mesaj că „românii sunt un popor tolerant care acceptă diversitatea – însă impunerea forțată a unor teme secundare în raport cu prioritățile românilor, poate genera o reacție opusă de aceeași intensitate contrar intereselor comunității LGBTQ.

România are nevoie de o perioadă mai lungă pentru asimila aceste schimbări de mentalitate, fără a se genera tensiuni sociale”.

Legat de contestarea în instanță a deciziei CEDO privind recunoașterea drepturilor cuplurilor dintre persoanele de același sex, Silviu Hurduzeu privește decizia ca fiind o obligație a Guvernului care, în cazul unor litigii ce pot implica despăgubiri din bani publici, trebuie să epuizeze toate căile de atac.

Marea Cameră a CEDO se va pronunța în termen de cel mult câteva luni în legătură cu legitimitarea cererii. Dacă cererea de retrimitere va fi respinsă, România va fi obligată ca într-un timp rezonabil să aplice decizia CEDO prin modificarea legislației naționale.

Lorena POENARU

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei