fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 23 martie 23

Sorin Grindeanu, despre Semmeringul Bănățean: „Am o cerință către colegii de la CFR, să țină cont și de valoarea istorică!”

Ministrul Transporturilor, Sorin  Grindeanu a efectuat astăzi o vizită de lucru la Reșița, la finalul căreia a vorbit presei despre proiectele de infrastructură cărășeană, aflată pe ultimul loc la nivelul țării.

La întâlnirea cu jurnaliștii a fost adusă în discuție și soarta Semmeringului Bănățean, un obiectiv turistic menținut în viață în ultimii 2 ani prin câteva campanii civice.

Am primit toate semnalele. Eu vreau să vă spun cum stau lucrurile în acest moment și după aceea va fi o rugăminte către colegii de la CFR să analizeze de 2-3 ori înainte de a lua anumite decizii.

spot_img

Pe perioada noiembrie -martie, frecvența medie a călătorilor pe ruta Oravița-Anina este de 2 persoane într-un tren. Din punct de vedere economic nu merită!

Eu cred că nu trebuie să discutăm din punct de vedere economic, este părerea mea, și o să fac o propunere către cei care conduc, pentru că sunt societăți care au CA, au AGA, pentru că trebuie privite și alte componente, nu doar cea economică”, a declarat ministrul Transporturilor.

Citește și „Dispariția acestui obiectiv turistic va duce la pierderi inestimabile”! Scrisoare deschisă către ministrul Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu a afirmat că le va cere celor de la CFR ca înainte de a fi luată o decizie în privința circulației trenului pe ruta Oravița-Anina să analizeze situația sub toate aspectele, cu accent pe valoarea turistică și istorică a acestui obiectiv.

Am o propunere de a analiza cei de la CFR această decizie, eu spunând că e un proiect cu prea mare valoare istorică ca să poată fi tratat doar din punct de vedere economic și o să am această cerință, ca ministru al Transporturilor, către societatea CFR, astfel încât decizia să țină cont și de valoarea istorică, nu doar de cea economică.

Cred că trebuie analizate toate aceste concurente și asta va fi impulsionarea mea către ei, ei fiind organizați așa cum știți!”, a mai declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Duminică va fi organizată o nouă ediție a campaniei civice de susținere a circulației zilnice a trenului pe ruta Oravița-Anina, ediție la care sunt așteptați să se alăture cât mai mulți iubitori ai patrimoniului Banatului Montan.

Citește și Lili Gherle și noua ei provocare: Salvarea Semmeringului Bănățean!

 

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. „Pe perioada noiembrie -martie, frecvența medie a călătorilor pe ruta Oravița-Anina este de 2 persoane într-un tren. Din punct de vedere economic nu merită!”

    Ba merită!
    Dar cu drezina, nu cu tramvaiul.

    **Link-urile nu sunt permise!**

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei