18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

Spectacole de folclor și teatru pentru copii pe platoul Secu!

Primăria Reșița continuă și anul acesta investițiile în zona platoului Secu, dorința administrației locale fiind să readucă la gloria de odinioară locul de agrement aflat pe vremuri la mare căutare printre reșițeni. Lasat în paragină ani de zile și mai apoi concesionat pe 49 de ani unui investitor privat care nu reușit însă să facă mare lucru acolo, platoul Secu a revenit în administrarea Primăriei Reșița în urmă cu doi ani.

Consilierii locali reșițeni au fost de acord recent cu achiziționarea unor imobile deținute de fostul concesionar, asta după ce anul trecut au aprobat alocarea a aproximativ 400.000 de lei pentru revitalizarea zonei. Iar pentru anul acesta, primarul Ioan Popa și-a propus derularea pe parcursul verii a unor spectacole de folclor în serile de sâmbătă, precum și a unor spectacole pentru copii, în zilele de duminică.

„Colegii mei au aprobat achiziționarea unor imobile pe care fostul concesionar, o firmă din Reșița, le-a edificat acolo în ultimii 6-7 ani. Noi am început deja de anul trecut investiția acolo, am făcut pontoane noi, acolo nu mai existau pontoane de vreo 10-15 ani. Împreună cu colegii de la Piețe SA am realizat acolo și un punct de alimentație publică, am luat șezlonguri și baldachine și continuăm aceste investiții și în această primăvară.

spot_img

Am discutat cu colegii de la ansamblul Bârzava și facem un calendar de evenimente pe tot parcursul verii, astfel încât în fiecare weekend să avem un spectacol de muzică populară și folclor. Poate vom face și concursuri, însă dacă în zona Gărâna – Brebu Nou s-au materializat evenimente pe zona de jazz, rock, blues, în zona Văliug-Crivaia se merge pe muzica contemporană, mai modernă, cred că este foarte benefic ca la Secu să mergem în zona de muzică tradițională.

Avem și beneficiul acestui ansamblu pe care îl coordonăm de ani de zile, suntem aproape de oraș și putem să beneficiem de serviciile TUR-ului să ducă publicul acolo.

Avem și o colaborare foarte bună cu Dan Mirea. Încercăm duminică dimineața să facem niște spectacole de teatru pentru copii. Deci sâmbătă seara, evenimente de folclor și duminică dimineața pentru copii, să dinamizăm zona în următoarea perioadă”, a precizat primarul Ioan Popa.

Foto Secu: Banatul Montan

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

4 COMENTARII

  1. ✍️🇹🇷🇷🇴Voi credeți că primarul Popa Taițel, are,, dureri” vis a vis de Secu..?! Ca orice afacerist î-și… PREGĂTEȘTE terenul, ptr mai târziu.✍️ Poate credeți că Dunca se dă de ceasul morții pentru Muntele Mic, 😡Popa pentu Valiug~Secu, Semenic.. de dragul nostru??!.. Au prins drag INDIVIZII.. ăștia.. așa peste noapte de muritorii de rând. Sau ne cred bătuți în cap și idioți.⁉️. 😡😡

  2. Numai sa si termine candva ce si-au propus sa faca acolo, Ieri la pranz (sambata) erau buldozere si camioane care sapau in pamant, doar terasa lui Bulboaca era deschisa. Si este al doilea an in care se lucreaza acolo, drumul pana sus la sosea nu este inca facut si acusi vine vara…

  3. Vream apă, vrem apa, vrem apa, cetatenii din Secu mor de se sete.
    Rusine sa va fie nenorocitilor sintem in 2022 , vrem tranvaie electrice si in cartiere nu avem nici acum apa curenta.

  4. AVEM UN TEATRU PROFENSIONIST IN RESITA . DE CE TREBUIE SA DATI BANI DE LA PRIMARIE UNUI TEATRU PRIVAT ? .POATE MAI TREBUIE ACOPERITE NISTE GAURI DIN BUGETUL LOCAL … PROBABIL CA PRIETENIA DINTRE MIREA SI POPA NE VA ELUCIDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei