fbpx
19.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Spitalul de la Marila e tot mai aproape de a redeveni funcțional

Secție externă a Spitalului Orășenesc Oravița, sanatoriul de la Marila cum este cunoscut, a ajuns într-o stare deplorabilă din cauza lipsei investițiilor, atât în reabilitarea infrastructurii spitalicești, cât și în dotarea părții hoteliere și cu aparatură medicală.

În perioada pandemiei, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a vizitat această unitate sanitară, i-a văzut potențialul și a promis că va face demersuri pentru reabilitarea sanatoriului și redarea lui în circuitul medical la parametrii normali.

Lucrurile au început să se miște, dar în tradiționalul ritm românesc, adică lent. Amplasamentul a fost cedat Companiei Naționale de Investiții – CNI, care a alocat fonduri pentru refacerea infrastructurii, afectată de intemperii și de o degradare continuă.

spot_img

„Chiar în urmă cu o lună am fost cu cei de la CNI acolo și cu cei care se ocupă de studiul de fezabilitate, studiu care relevă și costurile necesare acestei investiții. Se lucrează la SF și nu știu să vă spun cu exactitate care este termenul de finalizare a acestuia“, a afirmat pentru Reper24, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

„În cadrul vizitei de lucru pe care am făcut-o acolo, le-am explicat care sunt dorințele noastre; ce vrem să facem acolo. După finalizarea acestui studiu, pentru care există un termen de execuție de 6 luni cred, abia atunci CNI va scoate la licitație acest proiect“, a mai adăugat Romeo Dunca.

Execuția Studiului de Fezabilitate pentru Sanatoriul de la Marila a fost adjudecat pentru 960 de mii de lei și este o etapă preliminară obligatorie în reabilitarea unității sanitare.

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

    • Specimenele și personajele nu au interes.
      Prin demolare (urgentă sau lentă) se pot obțin fonduri europeene ”licitabile” și ”comisioanele” (personale) aferente.
      Adică ”reabilitări” cu (infr)actori politici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei