fbpx
11.3 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Spitalul de Urgență din Reșița NU rămâne fără gaz! Are un nou furnizor, ARE GAZ!

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Reșița, Alina Stancovici, a răbufnit în această dimineață pe o rețea de socializare:

„Să nu facem speculații! Acum 2 zile spitalul a semnat contractul de furnizare pentru gaze naturale cu alt furnizor! ENEL GAZ. Ceea ce se întamplă în această perioadă cu alte spitale e dramatic! Spitalul din Reșița are datorii, adevărat, la E-on, dar într-un moment atât de delicat să condiționezi…pe viață și pe moarte un spital, este crimă împotriva umanității!

Toată țara caută un loc în spitale, iar unii dintre agenții economici și nu doar ei, speculează momentul crizei..cea de toate zilele. Din păcate, peste sărăcie și pandemie vine cel mai mai periculos val, acela al nepăsării!

Zile la rând, Spitalul a negociat cu cei de la E-on care au rămas fermi pe poziție: plata creanțelor și plata în avans pe luna noiembrie, condiționând astfel continuarea furnizării de gaz. În atare condiții pe care nu le putem îndeplini și a lipsei de empatie față de o unitate medicală oricare ar fi aceasta, din Reșița ori din Timișoara, de oriunde din această țară, constatând cu regret că stăruința și rugămintea spitalului rămâne fără răspuns, am apelat la un alt furnizor și nu rămânem fără gaz!

Indiferent de pokerul la care e supusă societatea azi, sănătatea noastră, a tuturor nu este cartea de joc, murdară și slinoasă, a celor care își scuipă în palme în acest joc, pe sub falsele manșete cu butoni! Mănușile albe se poartă pe mâinile curate, iar atâta vreme cât asupra unui spital planează o nenorocire nu e timp nici de făcut ori de recuperat bani, nici de facut imagine ori alte jocuri!

…Iar dacă pe cineva deranjează rândurile de mai sus, nu e nicio pagubă!

Postul meu e vremelnic, important e să știu că am facut tot ceea ce mi-a stat în putință în încercarea în care, un manager de spital din… România frumoasă, trebuie să facă din gaura de la covrigul mucegăit o gogoașă mare și pufoasă!

Aștept primul politician, nu contează dacă e de la putere ori din opoziție, care dorește o „pilă” la spital ori tratament preferențial pentru sine, rude ori prieteni, astfel încât să îl ținem și noi la ușă, cu sufletul în gât, să îl trimitem să cumpere medicamente, să îl hrănim cu mâncarea din spital și dacă se poate să îl ținem chiar în frig și să îi arătăm și noi cu degetul așa cum mulți dintre voi o fac cu managerii, cu personalul medical, în general, cu noi, muritorii de rând rămași în voia lui Dumnezeu!

Haideți, domnilor, curaj! E frumos azi, în spitale, să fii pacient ori cadru medical! Ambele categorii sunt din…eterna și fascinanta Românie, pe care o jucăm zi de zi la ruletă“, și-a încheiat pledoaria pornită din frustrările acumulate în ultima perioadă Alina Stancovici, managerul Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei