fbpx
-0.3 C
Reșița
miercuri, 01 februarie 23

Tutankamon a decis, Marele Alb a transmis: „Guvern minoritar“

Îmbrăcat tot în alb, precum o mireasă înaintea altarului, prezidentul nostru s-a pupat puțin cu Tutankamon prin Egipt. Conform principiului „Țara arde și baba se piaptănă“, prezidentul României nu a putut rata ocazia unei vizite gen vacanță în Egipt.

Lăsăm la oparte beneficiile enorme (???) pentru politica de stat a României dobândite după o întâlnire tête-à-tête la aniversarea a 115 ani de relații bilaterale, consemnăm doar faptul că Abdel Fattah El-Sisi este considerat de mai multe organizații pentru protecția drepturilor omului, printre care și Human Rights Watch (HRW), „un dictator”.

Între timp, acasă, în România, curge lapte și miere: criza sanitară este în plină ascensiune, orașele rămân rând pe rând fără căldură, prețurile au explodat la toate categoriile, salariile, pensiile și alocațiile sunt înghețate, iar politicienii se ceartă pe niște scaune iluzorii.

spot_img

După ce rând pe rând liberalii au fost tratați cu refuz de PSD și USR, sosirea Maleui Alb acasă era așteptată ca o soluție salvatoare. Acesta a venit, puțin bronzat și foarte supărat (că a ratat croaziera pe Nil) și a cuvântat: „Dacă ei nu vă vor, mergeți înainte cu un guvern minoritar; știu eu ce zic“.

„Ciucă al nostru“ încorsetat în tunica liberală, ar fi vrut cu PSD, ori nu putea face nimic fără acordul liderilor partidului din care face parte și asta pentru că Cîțu (și ăsta e tot al nostru) are scris în cartea liberalismului dâmbovițean, „fără ciuma roșie“. 

Păi fără roșii de la PSD, fără gălbejiții de la USR, gălbiorii lui Cîțu se vor trezi săptămâna viitoare, în Parlamentul României, alături de verzii lui Kelemen Hunor, singuri împotriva tuturor. Asta înseamnă altă rundă de discuții, altă nominalizare, alte săptămâni de certuri și discuții sterile (că de dizolvarea Parlamentului și de alegeri anticipate nici nu poate fi vorba), alt timp pierdut în timp ce țara geme; de frig, de boală, de sărăcie.

Astăzi este ultima zi în care teoretic se mai poate întâmpla ceva. Ceva bun sperăm noi, dar din păcate tot ceea ce se întâmplă e o banală ceartă pentru scaune ministeriale. Ultima variantă sună foarte bine: Țurcana rămâne la Muncă (să vedeți acum protecție socială și creșteri la vârstă de pensionare), Dan Vîlceanu va împărți și pe mai departe firfireii României, Nelu Tătaru va alerga de căpiat prin toate spitalele din țară să-l vadă șeful că e activ, iar Alina Gorghiu și-a văzut visul cu ochii: ministreasă la Coana Justițica.

Nu pot decât să constat că indiferent de soarta Guvernului, soarta României e pecetluită: o țară vândută pe un pumn de arginți, populată cu indivizi gata să-ți sară în gât dacă ai altă opinie ca a lor, o țară în care moartea bântuie prin spitale, românii sunt specialiști pe rețelele de socializare, iar Marele Alb a adus cu el blestemul lui Tutankmon pentru muritorii de pe aceste meleaguri.

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

  1. Egiptul ca și alte țări mai exotice să spunem așa, nu are datorii vechi financiare din vremea regretatului tovarăș și cadru de nădejde măi dragă, nea Nicu Ceaușescu?Prietinie prietinie dar brânza e pe parale așa ar face orice stat cu țiglele pe casă.Noi o dăm la pace și fericire cu popoarele pretenare și tot noi ne sugem burțile de sărăcie și lipsuri din ce în ce mai acute. Bine stăm!🤨🧐

  2. Nu pot coexista ,,doi” cu acelaşi ,,nume” (renume).Primul şi-a căpătat vocația preafericitul securistoid Daniel / the GREAT WHITE ; că o fi pig sau shark…ori vreo încrucişare mutantă & apocaliptică între cele două specii lacome şi prădătoare , este neândoielnic ! Spun mutantă , întrucât niciun exemplar autentic ( natural / creat de natură ) al acestor specii , nu merită a fi pus pe aceeaşi treaptă ( decăzută din toate punctele de vedere) cu preafericitul ( ,, trafalet ” ). Deci , în concluzie , the GREAT WHITE … nu poate fi decât ,, the only one ” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei