17.7 C
Reșița
duminică, 25 septembrie 22

Spitalul din Oravița, dotat de Comisia Europeană cu un robot de dezinfecție

Șapte spitale din România, printre care și spitalul din Oravița, vor primi roboți donați de Comisia Europeană, pentru a dezinfecta camerele pacienților, sprijinind astfel reducerea și stoparea răspândirii infecției cu coronavirus.

Cu scopul de a eficientiza reducerea și stoparea răspândirii infecției cu coronavirus, la inițativa Primăriei Oravița, Spitalul Orășenesc a aplicat pentru dotarea cu un robot de dezinfecție din cei 200 pe care Comisia Europeană îi donează unităților medicale interesate din statele membre. Alte șase spitale din țară vor beneficia de astfel de echipamente, care vor fi livrate în perioada imediat următoare.

Pe lângă faptul că va asigura un mediu sigur și curat pentru pacienți, robotul de dezinfecție va simplifica și munca personalului medical implicat în gestionarea pandemiei”, precizeză Mihaela Șchiopu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oravița.

spot_img

Roboții au capacitatea de a dezinfecta o cameră de spital de mărime standard într-un timp foarte scurt, de aproximativ 15 minute, prin utilizarea luminii ultraviolete, iar o singură încărcare a unei unități permite dezinfectarea a peste 18 încăperi. Procesul de dezinfecție este unul fizic și nu unul ce folosește dezinfectanți chimici, fiind mult mai sigur pentru personalul spitalicesc, care nu mai trebuie astfel să mânuiască, transporte sau să depoziteze produse chimice toxice, periculoase sau corozive. Robotul poate fi operat de la distanță, prin intermediul unei aplicații mobile, iar operațiunea poate fi inițiată din exteriorul camerei ce urmează a fi dezinfectată, astfel încât nici un lucrător din domeniul sanitar nu este prezent în timpul procesului.

Furnizați de compania daneză UVD Robots, care a câștigat o procedură de achiziții publice în regim de urgență, roboții fac parte din efortul Comisiei Europene de a pune la dispoziția statelor membre echipamente utile și necesare în gestionarea pandemiei. 12 milioane de euro sunt disponibile, în total, prin intermediul Instrumentului de sprijin de urgență, pentru achiziționarea a peste 200 de roboți.

foto: uvd-robots.com

Citește și Primăria a atras aproape 5 milioane de lei pentru dotarea Spitalului Orășenesc Oravița

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei