fbpx
7.7 C
Reșița
duminică, 21 aprilie 24

Spitalul Municipal din Caransebeș, la raport!

După ce a dezvoltat mai multe afaceri de succes în domeniul medical, Adrian Dumbravă a acceptat o nouă provocare: administrarea Spitalului Municipal Caransebeș. Despre motivele  care l-au determinat să accepte această nouă provocare, managerul unității sanitare din Caransebeș a declarat în cadrul unei emisiuni live la Reper 24:

„Am venit cu scopul și cu datoria morală de a întoarce comunității și localității unde eu m-am format, unde eu m-am educat, tot ceea ce eu, în anii aceștia am acumulat, toată expertiza mea, să o pun la dispoziția locuitorilor acestei zone. Acesta este motivul pentru care am acceptat această provocare“.

Una dintre dorințele actualului manager este aceea de a aduce spitalul din Caransebeș pe linia de plutire: „Sunt vinovații morali din cauza cărora spitalul a ajuns în situația în care este, cu multe datorii și, din păcate, sunt foarte puține departamente unde lucrurile funcționează normal. Nu o spun numai eu, o spun rapoartele de control, unitățile care ne acreditează, că lucrurile nu s-au deteriorat într-un an sau doi, ci în ani de zile. Lipsa unei preocupări majore, a unui management sănătos, a făcut ca lucrurile să degenereze. Prima mea declarație, pe care o mențin, a fost aceea că spitalul a avut condiții inumane pentru tratarea și găzduirea pacienților.“

Unul dintre motivele care l-au determinat pe Adrian Dumbravă să accepte această provocare a fost colectivul medical foarte bun pe care l-a găsit la Spitalul Municipal din Caransebeș: „Niște oameni tineri, oameni devotați care chiar vor să facă treabă. Împreună cu ei am ajuns la concluzia că putem să schimbăm ceva în municipiul Caransebeș“.

În ceea ce privește gestionarea acestei pandemii, Spitalul din Caransebeș fiind spital dedicat pentru tratarea pacienților infectați cu noul virus, Adrian Dumbravă a mai precizat:

„Pot să spun că la momentul acesta atât ATI-ul, cât și celelalte secții din spital, dețin tot ceea ce le trebuie ca să tratăm și să oferim pacienților tot ce au nevoie. Avem ultimele tipuri de medicamente care s-au lansat în lume: Remdesivir, Tocilizumab, anticorpi monoclonali și pacienții beneficiază de cele mai bune tratamete de pe piață“.

Recomandarea managerului unității sanitare din Caransebeș a fost aceea ca pacienții să nu evite spitalul: „Îi rog pe cei infectați cu noul tip de virus să nu evite spitalul; spitalul este pentru bolnavi. Noi suntem acolo pentru a îngriji bolnavii și pentru a le oferi cele mai bune condiții, pentru ca ei să depășească acel moment dificil al vieții. Nimănui nu-i place să fie bolnav. Asta e menirea noastră“, a concluzionat Adrian Dumbravă – managerul Spitalului Municipal Caransebeș.

Dan AGACHE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei