16.7 C
Reșița
sâmbătă, 01 octombrie 22

Staționarul 3, de la imaginea groazei, la saloane curate și revitalizate!

Proiectul de răsunet „Salvați un salon“ la Staționarul 3 din Reșița, inițiat de doi reșițeni inimoși și curajoși, se apropie de final, rezultatele fiind, se pare, peste așteptările celor care au crezut în această „nebunie” de proporții, voluntara Lili Gherle și medicul Emil Bunda.

În cea de-a 76 zi de la startul campaniei de reabilitare a Staționarului 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița se lucrează „cu suflet” la montarea covorului antibacterian achiziționat de către Consiliul Județean Caraș-Severin.

Domnul Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean ne-a promis că ne ajută. A fost în șantier, a văzut despre ce este vorba, a plecat. La ședința de Consiliu Județean s-a propus să cumpere linoleumul, bineînțeles că au fost discuții dacă sunt sau nu bani, dar în unanimitate au aprobat jumătate din cât aveam nevoie din linoleum să-l primim. Aveam nevoie de 1.350 de metri pătrați, dar noi am salutat ideea și am decis să lucrăm strategic. Vom tarketta doar saloanele pacienților pentru că până la urmă pentru pacienți am intrat aici.

spot_img

L-am primit acum 3 săptămâni, după a urmat să primim adezivul cu care vine prins, benzile speciale. Săptămâna trecută am primit tot ce trebuia și săptămâna aceasta a venit echipa specializată de la Craiova cu dragoste pentru om, așa au venit pentru noi și ne ajută. Salutăm inițiativa celor de la Craiova și mergem înainte!”, a declarat pentru Reper 24 inițiatoarea acestui proiect, voluntara Lili Gherle.

Până în acest moment undeva la 400 de metri pătrați de linoleum au fost deja montați, însemnând jumătate din etajul 3, saloanele și coridorul secției de boli infecțioase, după cum ne-a declarat inițiatoarea proiectului, voluntara Lili Gherle.

Pe lângă montarea covorului antibacterian, echipele de muncitori și voluntari se ambiționează cu fiecare zi să transforme un spital insalubru într-un loc de cazare demn pentru toți bolnavii nevoiți să staționeze pentru o perioadă de timp în paturile controversatului Staționar 3.

Mai multe despre demersurile, realizările, eforturile și reușitele celor implicați în acest curajos proiect puteți afla din imaginile video.

Cei care doresc să sprijine în continuare spitalul pot face donații în contul Asociației Cultură și fapte bune: RO27BTRLRONCRT0534555501 Banca Transilvania

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei