fbpx
0.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Știa el Isărescu ce știa…

Vă mai amintiți afirmațiile guvernatorului BNR, Mugur Isărescu? Cele referitoare la ceaiul de tei… Da, despre asta e vorba. Să bem mult ceai de tei pentru că: ține de foame (dacă e mațul plin), ne calmează (că prea ne isterizăm din tot felul de nimicuri, cum ar fi creșterea aberantă a prețurilor) și e foarte bun, în general, pentru sănătatea noastră!!!

A venit vremea ca profețiile matusalemicului guvernator BNR să fie confirmate și de specialiști. Un studiu sugerează că ceaiul ar putea fi asociat cu un risc mai mic de mortalitate. În comparaţie cu cei care nu beau ceai, persoanele care au consumat două sau mai multe ceşti în fiecare zi au avut un risc de mortalitate cu 9% până la 13% mai mic, au declarat cercetătorii.

Constatările, publicate în Annals of Internal Medicine, au sugerat că rezultatul a fost acelaşi indiferent dacă persoana respectivă a adăugat lapte sau zahăr în ceai sau care era temperatura preferată. De asemenea, rezultatele au fost aceleaşi indiferent de variantele genetice care afectează rata la care oamenii metabolizează cafeina. Studiul a fost realizat cu ajutorul unui chestionar la care s-a răspuns între 2006 şi 2010 şi a fost urmărit pe parcursul a mai mult de un deceniu.

spot_img

În noiembrie, The Guardian a relatat că potrivit celui mai amplu studiu de acest tip, consumul de cafea sau de ceai ar putea fi legat de un risc mai mic de accident vascular cerebral şi demenţă.

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină Tianjin din China au constatat că persoanele care consumau două-trei ceşti de cafea sau trei-cinci ceşti de ceai pe zi, sau o combinaţie de patru-şase ceşti din ambele băuturi, aveau cel mai mic risc de accident vascular cerebral sau demenţă. Cei care au băut zilnic două până la trei ceşti de cafea şi două până la trei ceşti de ceai au avut un risc cu 32% mai mic de accident vascular cerebral.

Așa că… luați aminte! Mai ușor cu berea, vinul și sarmalele ori friptura. Beți ceai pentru că trăiți mai mult și sunteți mai utili societății prin taxele și impozitele pe care le plătiți. Ceaiul de tei e ieftin, ce-i drept, atâta doar că va fi mai scump să-l preparți că s-a scumpit și gazul și lemnele de foc. Așa că specialiștii (precum Mugur Isărescu) vor căuta soluții de a infuza la rece (sub zero grade) florile de tei! Mai aveți puțintică răbdare!!!

Sursă foto: jurnalist.ro

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. ”Cercetătorii de la Universitatea de Medicină Tianjin din China au constatat că persoanele care consumau două-trei ceşti de cafea sau trei-cinci ceşti de ceai pe zi, sau o combinaţie de patru-şase ceşti din ambele băuturi, aveau cel mai mic risc de accident vascular cerebral sau demenţă.”

    Nu ceai cu rom….?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei