fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Târgul de Crăciun de la Bocșa, motiv de bucurie și sărbătoare!

Pe Insula „Paradis”, de la Bocșa Izvor, s-a desfășurat cea de-a treia ediție a Târgului de Crăciun de la Bocșa, eveniment organizat la inițiativa primarului Mirel Patriciu Pascu de către instituțiile de cultură din oraș, cu sprijinul școlilor și bisericilor bocșene. Deși vremea nu a fost tocmai prietenoasă, numărul participanților a fost unul însemnat, aceștia sfidând și frigul, și lapovița, și ploaia, timp de trei zile!

E vremea colindelor, iar insula „Paradis” de la Bocșa Izvor a răsunat de colinde aduse cu bucurie de către grupuri de colindători!

Seara de 21 decembrie a adunat peste 300 de colindători, reprezentând 11 grupuri ale instituțiilor școlare bocșene, copii și tineri însoțiți de inimoase cadre didactice. De la cei mai mici (preșcolari) până la cei mari (liceeni) au venit să vestească Nașterea lui Iisus prin colinde tradiționale, atât românești cât și internaționale.

Seara de 23 decembrie a adunat peste 200 de colindători veniți alături de preoți și pastori din bisericile și lăcașele de cult de pe raza orașului Bocșa, constituind 10 grupuri. A răsunat fanfara creștină și au răsunat glasurile colindătorilor de toate vârstele aducând veste minunată: „astăzi s-a născut Cel fărʾ de-nceput, cum au spus prorocii!”

Peste 500 de glasuri de colindători au vestit Nașterea Mântuitorului și au bucurat alte sute de participanți cu frumoase colinde românești și internaționale, mesajul fiind unanim: „slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire!”

Iar Moș Crăciun a fost darnic și în acest an, răsplătind fiecare colindător, după cum este obiceiul.

În seara de 22 decembrie, insula „Paradis” de la Bocșa Izvor a devenit neîncăpătoare, mii de oameni au înfruntat frigul pentru concertul îndrăgitei interprete de muzică pop, Alina Eremia!

Târgul de Crăciun de la Bocșa s-a încheiat după trei zile de bucurie și sărbătoare, de răsfăț culinar și decorativ, cu premierea celui mai frumos brad al Târgului de Crăciun, premiu câștigat în acest an de bradul confecționat de Grădinița cu Program Prelungit Bocșa Română. De altfel, toți brazii înscriși în concurs au fost câștigători, fiecare fiind răsplătit cu diplome și cărți!

Concertele de colinde au continuat pe raza orașului Bocșa, cetele de colindători făcându-se auzite în cartierele și pe străzile orașului; iar, în ajunul Crăciunului, pe scena din Parcul „Pescăruș” Bocșa Română s-a desfășurat, în organizarea unor oameni inimoși precum Mircea Rămneanțu și Dan Ionescu, un adevărat concert susținut de grupuri de colindători de toate confesiunile, căci: „Colindăm, colindăm, de Iisus ne bucurăm, Lui ne închinăm!”

Gabriela ȘERBAN

1 COMENTARIU

  1. Felicitări autorităților administrației publice locale și domnului director al Casei de Cultura Oraseneasca Bocșa Dan Liut.Sarbatori fericite și binecuvântate tuturor :organizatorilor, participanților și tuturor bocsenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei