fbpx
23.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Tipuri de perdele pentru casă

Cu toții ne dorim să avem o casă primitoare, cozy cum s-ar spune în termeni mai moderni. Ne dorim să ne concentrăm pe un design interior compact și elegant, în tendințe. Și astfel, tindem să alegem cele mai noi modele de decor, mobilier, vopseluri și parchet de pe piață. În această categorie, cea a design-ului, se încadrează și perdelele: textile ce completează aspectul încăperilor din locuințele noastre și dau o senzație de ordine. În rândurile ce urmează, vă vom prezenta cele mai potrivite tipuri de perdele pentru fiecare încăpere din casa dumneavoastră, cu speranța că vă vom ajuta să faceți alegerea potrivită pentru cel mai modern look.

Există mai multe tipuri de draperii pe piața de textile pentru casă. Și anume, draperii din bumbac, in sau din mătase. Bumbacul este un material ușor de îngrijit și spălat, ce vine în culori vibrante, opace, și cu diverse modele atrăgătoare. Acestea pot fi călcate ușor, după ce sunt lăsate să se usuce la aer și dau un iz de ordine încăperilor. Inul este, de asemenea, un material ușor de îngrijit însă, fiind natural șifonat, acesta este mai greu de călcat. Vă recomandăm să vă înarmați cu răbdare, pentru a ajunge la rezultatul dorit. Inul vine în culori pământii, precum bej sau maro. Acesta poate scoate în evidență o încăpere cu mobilier închis, printr-o pată de culoare, sau poate completa un look monocrom al unui mobilier mai deschis. Ultimul material amintit este mătasea, acesta fiind cel mai pretențios dintre cele trei. Este însă un textil strălucitor, dând un iz de eleganță camerelor. Decizia finală în materie de perdele stă la latitudinea dumneavoastră. După mai multă documentare și o vizită la magazin, veți reuși să faceți alegerea potrivită. În continuare, vă vom enumera tipurile variate de perdele potrivite pentru fiecare cameră.

  • Perdele pentru dormitor

Dormitorul este, probabil, cea mai importantă cameră din căminul unei familii. Este locul în care vă odihniți, visați la cele mai mari dorințe ale dumneavoastră și vă treziți revigorați pentru o nouă zi. Pentru a putea avea parte de un somn liniștit, vă recomandăm perdelele opace. Acest tip de perdele sunt făcute dintr-un material gros, ce nu permite luminii să treacă. Le puteți acționa fie electric, fie manual, trăgându-le în mod obișnuit. Depinde numai de cum vă doriți să le instalați pe corniză. Grosimea acestor perdele permite ca pe material să se aplice diverse broderii sau modele imprimate, pentru un design cât mai în ton cu moda.

spot_img
  • Perdele pentru living

Livingul este camera în care oamenii își petrec cel mai mult timp. Dacă aveți norocul să lucrați de acasă, atunci poate vă doriți să aveți parte de o încăpere luminoasă. Sau poate pur și simplu vă place să vă relaxați sub clar de lună într-o seară de weekend la un film. Astfel, pentru sufragerii, vă recomandăm perdelele transparente. Acestea sunt de obicei simple, fără model, și vin în culori deschise pentru a da voie luminii să pătrundă cât mai mult. Și dacă vă doriți un design interior special, vă sfătuim să alegeți mătasea, strălucirea oferită de aceasta prin lumina soarelui fiind una de excepție.

  • Perdele pentru bucătărie

Bucătăria, locul în care o familie își prepară cele mai gustoase mâncăruri, necesită mai multă atenție când vine vorba de alesul perdelelor potrivite. Din cauza mirosului mâncării ce se poate prinde în textil, nu este recomandat să optați la draperii. Însă, vă putem sfătui înspre perdelele de tip jaluzele. Și acestea pot fi electrice sau acționate manual. Le puteți instala oricum vă doriți, însă țineți cont de faptul că jaluzelele pot fi ori de bumbac, opace și groase, sau de paie, albe și bej, dintr-un textil subțire și ușor. Fie că aveți o bucătărie în stil scandinav, sau una în stil rustic, jaluzelele vor fi alegerea perfectă.

Acum ajunși la final, sperăm că articolul nostru v-a ajutat să vă orientați în materie de perdele. Gama de textile pentru casă este una largă, însă după câteva căutări mai amănunțite și decizii luate la nivel de familie, suntem siguri că veți reuși să potriviți materialul perfect cu încăperea în cauză.

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei