18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

Un cetățean demn de dispreț, dacă pui întrebări neconforme aleșilor!

Mi-am permis în câteva rânduri să întreb, ultima oară prin intermediul Radio Reșița, în calitate de cetățean, votant, plătitor de taxe și impozite, ce se întâmplă cu „lucrarea de canalizare a cartierului reșițean Țerova” începută prin 2014 și lăsată de izbeliște în anul următor, 2015. În cei 7 ani trecuți, nicio autoritate nu a oferit țerovenilor un răspuns clar, fără echivoc, la întrebarea de ce nu se termină lucrarea și cine trebuie s-o termine.

În cadrul emisiunii „Banatul în direct” de la RRR l-am rugat pe moderator, prin intermediul Facebook, să-l întrebe pe invitatul său, infailibilul consilier județean, fost viceprimar de Reșița și primar interimar (în acea perioadă 2014-2015), ce și cum, în chestiunea cu canalizarea Țerovei, neterminată. Răspunsul a fost promt: ,„da, e un individ acolo care…”, încercând mai departe să se dezvinovățească și să se disculpe.

Individul (persoană rău famată, vrednic de dispreț) care și-a permis să-l întrebe pe alesul Ioan Crina despre canalizarea Țerovei, sunt eu, unul dintre cetățenii datorită căruia dumneavoastră ați devenit viceprimar, primar interimar sau consilier județean, poziții politice pe care văd că le folosiți cu multă dibăcie, deseori cu aroganță și, normal, cu grosolănia specifică unui om politic de anvergură, cult și bine educat!

spot_img

Este firesc să-l tratați astfel pe un cetățean al Reșiței care datorită dvs., domnule Crina, în mileniul trei, trăiește ca în Evul Mediu! Și nu doar eu, ci o localitate întreagă, parte a municipiului Reșița, căci fără darea în folosință a canalizării nu se pot face lucrările de asfaltare, rigole, trotuare etc.

Explicațiile puerile, fără noimă, pe care le-ați împachetat frumos în acea emisiune, ne arată mai degrabă disprețul total pentru cetățenii Reșiței, pentru banul public și pentru un contract nerespectat. Faptul că nu ați fost contractant direct, ci subcontractant nu înseamnă că nu aveați obligația executării calitative și cantitative a lucrării, ba din contră. Nu v-a plătit Hidroconstrucția lucrarea, vă scuzați dumneavoastră, ,„Și mai are să ne dea niște bani”, spuneți. Dar nu ne spuneți câte milioane de lei ați încasat totuși?! Păi, Hidroconstrucția nu v-a achitat lucrarea pentru că nu ați executat-o, nu s-a făcut recepția, nu s-au efectuat probele de funcționalitate. Pe ce să vă dea Hidroconstrucția bani, pe niște țevi de plastic îngropate în pământ? Căci până la urmă asta s-a întâmplat. Și nici măcar pe toate ulițele, pe trei dintre ele le-ați uitat!

Observ că vă preocupă modul haotic și neprofesionist în care se lucrează la Consiliul Județean sub…autoritatea d-lui Dunca, dar săriți ca ars când cineva își permite să uzeze de dreptul de a vă întreba ceva în legătură cu faptele dumneavoastră! Cu oca cu care vindeți, cu aia și cumpărați, domnule Crina! Așa-i normal!

Semnează,

Un cetățean demn de dispreț!

Mihai SPRÎNCEANĂ

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei