fbpx
19.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Un copil de 17 ani duce toată povara sportului românesc!

De la președintele Iohannis și până la cel mai amărât slujbaș al statului, cu toții sar acum să-l felicite pe David Popovici. Până mai ieri nu doar că nu au făcut nimic pentru el, și nu doar pentru el, dar acești trepăduși nici nu știau că omul ăsta există, că pentru a deveni campion mondial ai trebuințe, multe de tot. Trebuințe care nu i-au fost asigurate de țara pentru care s-a ridicat steagul și s-a intonat imnul chiar în inima Budapestei.

Lumea nu știe că David, până să ajungă la Dinamo recordman la categoria lui de vârstă, și să-l bage cineva în seamă, s-a format la un club privat de înot, iar miile de ore de antrenament cu un profesor nu i-au fost plătite de statul al cărui drapel îl ține cu mândrie pe umeri, ci de…părinți, ca și echipamentul, hrana și celelalte trebuincioase.

La fel s-a întâmplat și cu Halep pentru care statul, prin federație sau alte instituții și autorități, nu a mișcat un deget. Doar nebunia părinților care s-au gajat cu totul și munca sisifică a Simonei au produs minunea de care, iată, ne bucurăm toți de câțiva ani.

spot_img

Statul, prin reprezentanții săi de frunte, a lăsat sportul de izbeliște, nu mai avem performanță în niciun domeniu, doar rare excepții, precum cele amintite. Nu avem bazine de înot, patinoare, terenuri în aer liber și cu nocturnă, săli de sport și condiții specifice înaltei performanțe. Oina, sport național zice-se, a dispărut, un sport pe care nu-l practică nimeni. Gimnastica s-a prăbușit în cap. Popice, unde eram primii în lume, nu mai practică nimeni. Lupte și box, unde iarăși eram abonați la titluri mondiale și olimpice, nu mai avem de mult. Atletismul? Mort! De la Gabi Szabo încoace, pauză… Volei-ul, unde Dinamo și Rapid jucau finala Cupei Campionilor, aproape că a dispărut, iar de handbal nici nu mai vorbim. De fotbal, unde se învârt niște sume uriașe din bani publici, nu vreau să amintesc, n-are rost.

Mă întreb, oare le-o fi un pic rușine celor care-i sar acum în cale lui David Popovici de halul în care au adus sportul românesc? O țară cu 22 milioane de cetățeni, din care vreo 6-8 milioane pribegi prin lume, are tot sportul ei pe umerii unui copil de 17 ani! Căci un alt campion mondial nu mai avem, doar pe David Popovici!

foto: Digi24

Mihai SPRÎNCEANĂ

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. La ce colonie de proști și de tâmpiți vaccinați, cu creierele spălate e Rommane’s Republica, ideia de rușine pălește. Obediența și cretinismul la noi se măsoară în ani-lumină, nici cometa Halley nu ne mai poate ajunge. Bravo acestui băiat, el este chiar campionul destinului său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei