fbpx
16 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Un elicopter al SUA a aterizat forțat la mai puțin de 500 de metri de ambasada Federației Ruse!

O defecțiune tehnică a făcut ca un elicopter militar cu soldați americani să aterizeze de urgenţă, în această dimineaţă în capitală, în sensul giratoriu de pe Bulevardul Aviatorilor, din capitală.

În încercarea de a-l pune la sol, pilotul elicopterului militar ce aparţine forțelor armate ale Statelor Unite ale Americii a lovit doi stâlpi în zona Charles de Gaulle. Cei doi stâlpi au fost retezaţi şi au ajuns pe şosea, blocând astfel traficul.

Din fericire, pilotul elicopterului a găsit zona perfectă pentru a ateriza fără a provoca alte pagube, astfel că a efectuat o aterizare de urgenţă în sensul giratoriu de la Aviatorilor. Dacă ne gândim că la mai puțin de 500 de metri de locul aterizării elicopterului, un Black Hawk UH-60 de dimensiuni impozante care a fost greu de stăpânit de către pilotul de la manșă, se află Ambasada Federației Ruse, trebuie să ne gândim că astăzi, la București, a fost evitat un conflict diplomatic de proporții nebănuite.

Poliţiştii rutieri au intervenit în zonă şi au dirijat traficul pentru a evita blocajele şi eventualele incidente, dar şi pentru a permite inginerilor să ajungă la elicopter.

Colaboratorii noștri din țară ne-au transmis că pilotul elicopterului a evitat o clădire, cablurile de pe stâlpi, dar şi alte obstacole şi a reuşit să aterizeze cu toți oamenii de la bord pe şosea. Le mulțumim colegilor noștri care au surprins imagini inedite de la fața locului, pe care suntem în măsură să vi le prezentăm în cele ce urmează:

Potrivit unor surse, elicopterul militar a trecut foarte aproape de statuia Aviatorilor. Cel mai important este că în urma acestei aterizări forțate nu există victime.

Elicopterul militar american care a aterizat de urgenţă în sensul giratoriu de la Aviatorilor, după o defecţiune tehnică, este un model Sikorsky UH-60 Black Hawk, introdus în Armata Statelor Unite ale Americii pentru a înlcui elicopterul Bell UH-1 Iroquois.

Citește și: Premieră! Festivalul Focului, un eveniment exploziv dedicat Reșiței industriale!

În anul 1976, elicopterul Black Hawk a câştigat competiţia pentru furnizare în Armata SUA, iar până în prezent au fost construite peste 5.000 de astfel de elicoptere.

Preţul unui astfel de elicopter se ridică la peste 21 de milioane de dolari.

Sergiu TABAN

1 COMENTARIU

  1. „pilotul elicopterului militar ce aparţine forțelor armate ale Statelor Unite ale Americii a lovit doi stâlpi”

    Aiurea!
    Stalpul din filmare a căzut sub presiunea aerului, de prost ce era fixat în sol. Dacă stalpul ar fi fost lovit de rotorul orizontal de elicopter, acesta (elicopterul) s-ar fi prăbuşit instantaneu, cu pale rupte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei