fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Un milion de euro pentru lucrări de infrastructură rutieră la Goruia

Cu cât se depun mai multe proiecte, cu atât cresc șansele locuitorilor din mediul rural de a avea acces la un trai mai civilizat. Asta pare să fie deviza edililor din ultimii ani, când sute de proiecte au fost depuse spre finanțare.

Este și cazul comunei Goruia din Caraș-Severin care a câștigat recent un milion de euro pentru asfaltarea unor străzi din comună. Banii au fost obținuți ca urmare a unui proiect depus pe „Planul strategic pentru politică agricolă comună, derulat de AFIR“.

„Din cele 455 de proiecte depuse pe întreaga țară, doar 133 au primit finanțare, iar în județul Caraș-Severin sunt doar două: noi și comuna Zorlențul Mare“, a precizat primarul comunei Goruia, Răzvan Văcărescu.

„Acum lucrăm la finalizarea tuturor actelor necesare documentație, astfel încât, în cel mai scurt timp să putem scoate la licitație această lucrare. Va fi refăcută întreaga infrastructură a drumurilor cuprinse în acest proiect și vor fi rigole acolo unde este necesar. Proiectul mai prevede, de asemenea, construcția unui pod peste pârâul Goruița“, a mai adăugat edilul.

În afara acestui proiect, primarul vrea să construiască și alte două poduri peste un pârâu în Giurgiova, poduri necesare locuitorilor din zonă.

Primarul Răzvan Văcărescu a dorit să mulțumească și celor care l-au sprijinit și i-au întins efectiv o mână de ajutor în execuția documentației pentru acest proiect, dar și celor care l-au sprijinit efectiv în obținerea finanțării lui, în special deputatului Silviu Hurduzeu.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei