fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Căci frații în veci vor fi frați! Silviu Hurduzeu și Sorin Grindeanu sau „sângele apă nu se face“…

Foști colegi încă din perioada în care pășeau timizi pe treptele școlii și până la momentul absolvirii liceului, Sorin Grindeanu și Silviu Hurduzeu au rămas devotați unei prietenii de peste 4 decenii care îi leagă și dincolo de doctrina social-democrată pe care o împărtășesc la nivel înalt. Unul, deputat în Parlamentul României, celălalt, ministru al transporturilor, Hurduzeu și Grindeanu au ținut mereu aproape unul de celălalt, chiar și în cele mai dificile momente politice traversate de-a lungul timpului. Iar Grindeanu continuă să îl sprijine total în demersul revenirii în Palatul Administrativ Județean din Caraș-Severin pe „Silviu“, așa cum îi place să îl alinte pe fostul său coleg de bancă.

Despre cea mai recentă întâlnire a celor doi cărășeni care ne reprezintă, fie în instituțiile guvernamentale, fie în cele legislative din capitală, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Seveirn, Silviu Hurduzeu, a consemnat:

„Am avut astăzi o întâlnire foarte productivă cu prietenul și colegul meu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Ca dovadă că sângele apă nu se face, județul Caraș- Severin va primi tot sprijinul de care are nevoie pentru a-și dezvolta infrastructura: atât cea rutieră, cât și cea feroviară. În felul acesta, vom putea atrage investiții private, se vor crea locuri de muncă și vom putea, în sfârșit, exploata așa cum trebuie potențialul turistic extraordinar al Carașului.

Dragi cărășeni, aveți încredere că se poate și la noi.

Se poate și în Caraș dacă avem echipa necesară care să conducă județul după 9 iunie“, a concluzionat cu optimism deputatul Silviu Hurduzeu cel care este și președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Ministrul Sorin Grindeanu: „Prin Slatina Timiș, Caraș-Severinul va avea acces la Drumul Expres Filiași – Lugoj!“

Iar veștile bune (care nu vin neapărat de la Veștea, sîc) nu se opresc aici. Într-o postare a ministrului cărășean la origini, Sorin Grindeanu, acesta ne dă vestea cea mare:

„Localitatea Slatina-Timiș (județul Caraș-Severin) va avea acces la Drumul Expres Filiași-Lugoj!

Împreună cu reprezentanții CNAIR am discutat astăzi cu proiectantul sectorului de drum Domașnea-Caransebeș și am stabilit să găsim soluții pentru valorificarea potențialului turistic al zonei.

Astfel în zona localității Slatina-Timiș va fi analizată realizarea unui nod rutier pentru asigurarea conexiunii cu DN6.

Contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției sectorului de drum expres Domașnea- Caransebeș parte a DEx Filiași-Lugoj a ajuns în momentul de față în faza de finalizare a Analizei Multicriteriale de Traseu Etapa 1 (stabilirea variantelor de traseu).

Studiul de Fezabilitate trebuie finalizat în luna august 2025 iar ulterior se va intra în faza contractării construcției acestui sector de drum de mare viteză“, a transmis ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.

Sergiu TABAN

 

4 COMENTARII

 1. ”Astfel în zona localității Slatina-Timiș va fi analizată realizarea unui nod rutier pentru asigurarea conexiunii cu DN6. Contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției sectorului de drum expres Domașnea- Caransebeș parte a DEx Filiași-Lugoj a ajuns în momentul de față în faza de finalizare a Analizei Multicriteriale de Traseu Etapa 1 (stabilirea variantelor de traseu).”

  Adică o conexiune (de foarte mare ”viteză”) de la Slatina-Timiș spre Brebu Nou, Gărâna, Văliug … Reșița.
  Pare cam SF (Științifico-Fantastică) povestea asta, mai ales că licitația la lotul ”4” (Caransebeș-Lugoj) a fost recent anulată, reluată, suspendată …
  Prietenii (cam) știu de ce …
  (…dailybusiness.ro/stiri-interne/lucrarile-pe-autostrada-sudului-puse-pe-pauza-licitatia-pentru-proiectarea-lotului-4-caransebes-lugoj-a-fost-suspendata-406553/

  • eh, nu e chiar șarlatan însă mai vine și e cu câte o ”idee”, însă nu dărâmă tot ce atinge, ca mafia tăițelu &

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei