fbpx
-1.3 C
Reșița
vineri, 27 ianuarie 23

Un nou pas spre Muzeul Mineritului în Puțul I, la Anina

Primii pași făcuți de administrația locală din Anina, după obținerea statutului de „stațiune turistică de interes local“ încep să se vadă. În şedinţa Consiliului Local Anina de la sfârșitul lunii trecute, s-a făcut un nou pas în ceea ce priveşte amenajarea muzeului mineritului la fostul Puţ I.

A fost votată în unanimitate hotărârea privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții și a devizului general pentru obiectivul de investiții „Lucrări de asigurare acces în galeria de coastă Stolna și în gulerul puțului nr.1, aferente fostei incinte principale PUȚ 1 a minei ANINA, în scopul efectuării expertizei tehnice și a analizei posibilităților de amenajare, pentru includerea acestora în circuitul muzeal al mineritului ANINA”.

Astfel, în baza acestei documentaţii se va elaborara proiectul pentru autorizarea execuției lucrărilor, se vor întocmi documentațiile suport în vederea obținerii avizelor, specificate în certificatul de urbanism și se va elabora proiectul tehnic de execuție al lucrărilor.

spot_img

La ora actuală pe acest amplasament, se află în implementare proiectul RESTAURAREA, CONSERVAREA, REABILITAREA ȘI PUNEREA ÎN VALOARE A MONUMENTULUI DE CLASĂ A, „ANSAMBLUL PUȚULUI I, ANINA”.

Ţinând cont de faptul că muzeul care se va realiza prin acest proiect este incomplet fără a asigura turistului şi o imagine despre subteranul minei, autoritățile doresc să amenajeze un circuit de vizitare subteran în cadrul viitorului muzeu al mineritului cu acces subteran pe proprietatea oraşului Anina, respectiv porţiunea din gulerul fostului puţ de extracţie pe o adâncime de aproximativ 27 m şi galeria de coastă Stolna, lungă de aproximativ 70 m, care face legătura dintre puţul de extracţie şi valea Aninei – str. Oltului.

În acest sens galeria Stolna şi partea din gulerul puţului trebuie golite de materialul cu care au fost rambleate la închiderea minei, iar documentaţia deschide calea legală de urmat pentru realizarea acestui lucru.

Citește si:  Când vom putea vizita Muzeul mineritului de la Anina? „Au fost multe lucrări care nu erau prevăzute în proiect”

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei