fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 23 martie 23

Vedetele Banatului de Munte, într-un spectacol extraordinar, la Sala Polivalentă din Reșița!

Festivalul – concurs „Tradiții cărășene“, un proiect cultural pilot de anvergură, menit să promoveze valorile tradiționale ale Banatului de Munte, desfășurat în premieră, pe 8 zone geografice, va continua în luna octombrie, mai exact în zilele de 3 și 4, cu faza finală pentru toate secțiunile și subsecțiunile, desfășurată la Cinematograful Dacia din Reșița.

Evenimentul cultural va culmina, în data de 6 octombrie, cu Gala Laureaților, ce va avea loc la Sala Polivalentă din municipiul de pe Bârzava, de la ora 17:00, urmată de un spectacol extraordinar cu cele mai mari voci ale Banatului de Munte.

Invitații de onoare vor fi Ramona Vița, Andreea Voica, Nicu Novac, Dumitru Teleagă, Petrică Miulescu Irimică, Camelia Ceocu, Maria Milu Sorescu, Simion Moise. Acompaniază orchestra profesionistă Virtuozii Semenicului. Alături de artiștii de seamă amintiți, vor încânta publicul cu profesionalismul lor: Ansamblul Folcloric Bârzava Reșița și Ansamblul Folcloric Datina.

spot_img

Întreaga Gală a Laureaților a fost pusă în operă de managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din Caraș-Severin, Dan Mirea, cel care și-a dorit prin această manifestare să ofere o promovare folclorului și tradițiilor Banatului de Munte la o scară mult mai largă, prin adresarea către un public mult mai numeros de spectatori din această zonă frumoasă de Românie.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Caraș-Severin în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin.

De amintit este faptul că organizatorii pregătesc pentru spectatori surprize culinare tradiționale.

Un alt element inedit al evenimentului este prezența Prea Sfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, dar și a oficialităților din județ.

Intrarea publicului la spectacolul de la Sala Polivalentă din 6 octombrie este liberă!

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei