fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Un pas important pentru dezvoltarea comunei Mehadia!

Primarul Grigore Bardac anunță un pas important pentru dezvoltarea comunei Mehadia. Este vorba aprobarea spre finanțare a proiectului de alimentare cu gaz a comunei, un proiect în valoare de aproximativ 150 de milioane de lei, ce va fi implementat în colaborare cu Primăriile din Băile Herculane și Topleț.

„Mehadia va avea gaz. Ne-a fost aprobat proiectul de alimentare cu gaze naturale a localității. Proiectul, depus spre finanțare în 2022, a fost aprobat de Guvern. Mulțumesc tuturor factorilor de decizie, precum și colectivului din Primărie care a pus umărul și a lucrat la acest proiect.

Alimentarea cu gaz este un proiect care însumează aproximativ 30 de milioane de euro, deci 150 de milioane de lei, și vor fi alimentate cu gaz toate gospodăriile din Mehadia. Este un proiect extrem de important pentru localitatea noastră și în același timp, cel mai mare proiect de alimentare cu gaz din Caraș-Severin. Suntem trei UAT-uri: Mehadia, care este lider de proiect, Băile Herculane și Topleț”, precizează primarul Grigore Bardac.

Conform edilului, într-o primă etapă, vor ajunge la Mehadia 30 de milioane de lei pentru implementarea proiectului, urmând că ulterior, cel mai probabil în următorii ani, să fie alocați și restul banilor pentru ca toate gospodăriile din cele patru sate care alcătuiesc comuna Mehadia să fie racordate la rețeaua Transgazului.

Acum, în prima etapă se virează către primăriile din Caraș-Severin suma de 225 de milioane de lei, din care 30 de milioane de lei la Mehadia. Este o sumă considerabilă cu care putem lucru. Eu zic că nu vom putea oricum să cheltuim mai mult de atât în prima etapă a anului, având în vedere că trebuie să facem licitații, trebuie să fie desemnați câștigătorii și așa mai departe.

În ceea ce privește proiectul Transgazului, care va face gazoductul la care ne vom racorda, din câte știu sunt într-un stadiu destul de avansat, au obținut autorizația de construcție, au tot necesarul de bani asigurat. S-a dat deja și hotărârea de Guvern cu sumele pentru terenurile ce vor fi expropriate pentru implementarea proiectului”, a mai precizat primarul comunei Mehadia

 

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei