fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

„Ursul” Dunca, păcălit de „vulpea” Crina! „Mi-e scârbă. Nu am cuvinte”

Social-democrații cărășenii au reușit să își impună punctul de vedere cu privire la împărțirea celor 37 de milioane de lei reprezentând suma corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit. Asta după aproximativ o oră și jumătate de discuții, propuneri, pauze și amendamente.

Alocarea de bani către UAT-urile din județ a fost clar punctul forte al ședinței de astăzi, iar interesul a fost maxim, după ce luna trecută proiectul a fost retras de pe ordinea de zi de președintele Romeo Dunca. Pentru a se asigura că de data aceasta nu se va mai întâmpla la fel, social-democrații au venit cu lecțiile făcute și au înaintat și ei două proiecte de hotărâre privind împărțirea banilor: unul inițiat de Ioan Crina, iar un al doilea inițiat de liberalul convertit la social-democrație, Marius Isac, proiect care i s-a părut președintelui Romeo Dunca destul de echitabil în modul de alocare a banilor. Dunca a catalogat chiar propunerea lui Marius Isac ca fiind o „dovadă de normalitate”.

Bucuros că s-a ajuns la un compromis, Romeo Dunca și-a retras de pe ordinea de zi proiectul. La fel a făcut și Ioan Crina, așa că a fost supus votului, proiectul lui Marius Isac. Proiect la care social-democratul Crina a venit, însă, cu un amendament, propunând o cu totul altă împărțire a banilor (inclusiv diferită de cea pe care o propusese chiar el în proiectul pe care l-a retras). Amendament care a trecut bineînțeles cu votul majorității PSD-PMP-PRO România plus „liberalii” din dotare, inclusiv Marius Isac, care a votat, practic, împotriva propriului său proiect. Spre marea supărare a consilierilor PNL, care, în semn de protest au ales să părăsească ședința.

Iată modul în care au fost alocați banii:

Caransebeș, Oțelu Roșu, Bocșa – 2.500.000 de lei

Reșița – 1.650.000 de lei

Anina –  879.000 de lei

Oravița – 450.000 de lei

Băile Herculane, Moldova Nouă – 250.000 de lei

Armeniș, Băuțar, Berzovia, Ciclova, Domașnea, Eftimie Murgu, Fârliug, Forotic, Glimboca, Grădinari, Lupac, Mehadica, Ocna de Fier, Ramna, Răcășdia, Sichevița, Slatina Timiș, Turnu Ruieni, Vărădia, Vrani, Zăvoi – 50.000 de lei

Văliug – 300.000 de lei

Brebu Nou – 400.000 de lei

Berliște, Berzasca, Bolvașnița, Brebu, Buchin, Carașova, Cărbunari, Ciuchici, Ciudanovița, Constantin Daicoviciu, Copăcele, Cornea, Coronini, Dalboșeț, Doclin, Ezeriș, Goruia, Lăpușnicu Mare, Luncavița, Marga, Măureni, Naidăș, Obreja, Păltiniș, Rusca Montană, Sacu, Ticvaniu Mare, Topleț, Zorlențu Mare – 500.000 de lei

Bănia, Bozovici, Bucoșnița, Cornereva, Dognecea, Gârnic, Lăpușnicel, Mehadia, Pojejena, Prigor, Sasca Montană, Socol, Târnova, Vermeș – 550.000 de lei

Iablanița, Șopotu Nou  – 600.000 de lei

Teregova – 700.000 de lei

Romeo Dunca: „Așa caractere nu am crezut că pot exista. Scârbă mi-e”

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a luat foc de-a dreptul, atât în cadrul ședinței, cât la finalul acesteia, declarându-se scârbit de modul în care a acționat opoziția devenită majoritară în forul județean.

Mă doare sufletul. Așa ședință, așa oameni, așa manevre, așa caractere nu am crezut că pot exista. Scârbă mi-e. Nu am cuvinte. Au luat toți banii de peste tot și au venit, culmea tupeului, cu justificări. Cât de tâmpiți ne pot crede, pe noi și pe cetățeni? Cum este posibil așa ceva? Rușine.

Să sperăm că cetățenii îi vor penaliza în singurul mod posibil. La vot. Altă soluție nu există, deci tupeul, nerușinarea, obrăznicia este la cote nemaiîntâlnite. Recunosc că oamenii, cei care au fost eroii de astăzi, poate că au pregătire, poate că sunt specialiști în ceva, dar ca și caractere nu i-aș angaja nici măturători la mine în curte. Eu dacă aș fi avut astfel de caractere nu aș fi făcut nimic în țara asta. Ultimele jeguri de oameni, pe românește, scursuri.

Oamenii ăștia lucrează doar cum să pună mâna pe bani pentru ei și pentru grupurilor lor. Nu pentru comunitățile lor. Nu mai pot să sugă de la Direcția de Drumuri, nu mai au loc la lucrări și a rămas aici singura sursă unde să își trimită banii la primării și să încheie contracte să lucreze pe acolo, probabil.

Este o mare mizerie, eu așa ceva nu am pomenit, nu am văzut. Nu puteam să îmi închipui că oameni cu școală, cu facultăți, pot să fie atât de aserviți și să se preteze la astfel de manevre de trei lulele. Circ ieftin ca să își acoperi lipsa de caracter, mizeria”, și-a vărsat năduful Romeo Dunca.

 

Karina TINCUL

7 COMENTARII

  1. Tandemul Romi-Nelu au primit cu indignarea victoria ,gândită cu inteligenta a d- nului Crina.Amendamentul a mai adăugat ceva pentru edilul providential, dar revolta și frustrare, a pornit viitura pe Barzava.Se invoca tradarea si sabotarea Resitei .Desigur tramvaiul ,turcesc, pentru care edilul a demolat Reșița cu cheltuiala se pune pe sine.Nelutule este timpul sa te gândești la o retragere la depou, pardon la ponton.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei