18.7 C
Reșița
vineri, 06 august 21

„Via Transilvanica nu înseamnă doar niște borne“, afirmă Sorin Blaga, primarul comunei Văliug

Data de 27 iulie înseamnă termenul limită până la care primăriile din județul Caraș-Severin trebuie să monteze bornele care delimitează traseul Via Transilvanica. Cu o lungime totală de peste 1000 de Km, „Drumul care unește“, un drum care poate fi parcurs pe jos sau cu bicicleta, singur sau cu prietenii, pornește de la Drobeta Turnu Severin, locul în care a intrat pentru prima dată regele Carol în țară, va străbate Transilvania cu toate bogățiile ei culturale și va ajunge până la Putna unde se odihnește Ștefan cel Mare.

Traseul va intra în Caraș-Severin pe la Bucova, va continua spre Zăvoi, apoi pe ruta: Poiana Mărului, Șaua Jigoriei, Feneș, Rusca-Teregova, Brebu Nou, Gărâna, Văliug, Secu, Reșița, Iabalcea, Mărghitaș, Buhui, Poneasca, Cascada Bigăr, Bozovici, Iablanița, Valea Bolvașnița, Dobraia, Ineleț.

„Este o idee foarte bună“ – afirmă primarul comunei Văliug Sorin Blaga. „Fiecare bornă este achiziționată de către o persoană fizică ce se ocupă de ea și parțial de întreținerea traseului din zona ei. Bornele vor fi amplasate la aproximativ 1 km una de alta, iar pe raza UAT-ului Văliug avem 27 de astfel de puncte de reper pe care le vom amplasa în termen“.

spot_img

Este un lucru inedit acest traseu și salut inițiativa celor care au demarat un astfel de traseu turistic. De remarcat faptul că fiecare bornă, care are câteva sute de Kg, este unicat. Sunt sculptate de studenți, transportate de ONG-uri prin muncă voluntară, montate de administrațiile locale care sunt în parte principalii beneficiari ai acestui drum. Cu siguranță vom avea turiști care nu doar că vor parcurge acest traseu, dar vor putea înopta în zonă, vor cumpăra mâncare, apă și tot ce mai au nevoie de la comercianții din zonă și vor populariza frumusețile acestor locuri“, a mai spus primarul Sorin Blaga.

Dan AGACHE

 

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei