28.7 C
Reșița
vineri, 12 august 22

Primarul Bogdan: „Dacă te uiți la bani cu lăcomie, niciodată nu sunt suficienți!”

Deși nu poate spune că are sume în buget ca să realizeze tot ce și-a propus din punct de vedere administrativ, primarul comunei Carașova, Petru Bogdan afirmă că nu s-a plâns niciodată din cauza banilor, ci mai de grabă să străduiește să îi gestioneze cât mai eficient pe cei de care dispune.

Nu m-am plâns niciodată ce buget am, mă bucur când am mai mult, mă întristez când mi se taie, cum a fost cazul anul acesta, dar nu fac din asta un caz.

Eu eram inițial pregătit să spun că am trăit o revelație, am zis, uite domnule, s-a împărțit bugetul cum trebuie și totuși minunea a durat puțin, până a fost retras proiectul și am rămas fără 125 de mii. Sunt niște bani cu care puteam repara un drum, sau puteam face ceva, dar la banii pe care îi are comuna ca fonduri europene, fonduri guvernamentale e totuși o modestă sumă, nu e cine știe ce.

spot_img

Am primit un buget echilibrat de la Ministerul Finanțelor, de la bugetul de stat și e în ordine, nu mă plâng pentru bani. Important este cum îi gospodărești și cu ce atitudine te uiți la bani. Dacă te uiți la bani cu lăcomie, niciodată nu este suficient și nu reușești nimic în viață. Dacă te uiți la bani fără să valorizezi prea mult banii, omul pierde banul”, declară primarul Petru Bogdan.

„Dacă ai decență nu simți nevoia să ai mai mult”!

Convingerile sale legate de gestionarea banilor au legătură și cu atitudinea corectă și decența în privința cheltuirii banului public de către cei care se află la conducerea unei unități administrativ teritoriale, indiferent de ce categorie este aceasta.

Știți că la noi în Carașova există o vorbă: unde-s primari se cam întâmplă rău în casă.  Atunci când am candidat prima dată mi-a zis soția, măi ai văzut că se vorbește că acolo unde-s primari, morari, căzănari, se cam strică lucrurile. Și i-am zis că răul îl aduce atitudinea rea: lăcomia, sau alte chestiuni.

Dacă ai decență nu simți nevoia să ai mai mult, nicio apăsare, fiindcă știu că acest ceva în plus nu-mi aduce niciodată bine, pentru că în fața lumii te poți eluda, dar de Dumnezeu nu putem fugi pentru că Dumnezeu este în mine și eu dacă trăiesc și gândesc bine nu are cum să mi se întâmple rău.

Eu pe aceste considerent am mers și în alegeri. Am fost atacat, dar nu am răspuns atacurile în sens de contraatac, am explicat frumos în scris cum decurg lucrurile și cum se rezolvă lucrurile când lucrezi cu banul public”, a precizat primarul comunei Carașova, Petru Bogdan, într-o adevărată lecție de moralitate.

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei