1.7 C
Reșița
vineri, 02 decembrie 22

Via Transilvanica! Principele Nicolae a instalat la Vila Klaus borna Regele Mihai!

Moment emoționat trăit astăzi pe traseul care va acoperi Via Transilvanica pe teritoriul județului Caraș-Severin. În apropiere de cantonul Berzăvița, la 4 km distanță de locul unde regele Mihai și-a petrecut parte din copilărie, a fost montata o borna Via Transilvanica. Nu orice borna, ci una cu o semnificație istorică, prin care Principele Nicolae aduce un tribut bunicului său, regele Mihai I, la 100 de ani de la nașterea Majestății Sale.

Au ținut să fie prezenți și sa marcheze momentul, inițiatorul proiectului Via Transilvanica, Alin Ușeriu, primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, șeful Ocolului Silvic Valiug, ing. Mihai Bona.

Eu zic acum din partea Tășulesei, practic, asta este sărbătoarea noastră, mâine va fi o mare adunare la Gărâna vi-a-vis de scena de jazz unde vor veni cam toți cei care au participat în Caraș-Severin pentru Via Transilvanica. Este emoționantă pentru că, am mai spus, județul Caraș-Severin este de fapt județul cel mai lung de pe traseul Via Transilvanica. Noi când am pășit în noiembrie prima dată în acest județ și ne-am întâlnit cu domnul Popa și cu domnul Dunca ne-a fost clar că nu o să scăpăm cu una cu două din acest județ, ne-am pierdut inima în acest județ”, a spus Alin Ușeriu, care a transmis pe această cale tuturor celor care citesc despre Via Transilvanica să ia la pas acest județ pentru a se convinge de frumusețea lui.

spot_img
Drumul pemilor din Banatul de Munte

Prezent la eveniment, primarul Reșiței, Ioan Popa le-a mulțumit fraților Ușeriu, în calitate de gazdă, pentru că au acceptat să facă un upgrade la traseul inițial propus pentru Banatul de Munte.

Traseul ar fi trebuit să urmeze culoarul Timiș-Cerna și să meargă înspre Herculane, venind până la Reșița mi-au spus: nu putem să nu trecem cu Via Transilvanica și prin ținutul pemilor, la Brebu Nou, la Gărâna, să coborâm pe drumul pemilor spre Reșița, așa cum veneau ei pe vremuri cu rucsacu în spate, cu ce aveau ei de vândut, și să ne întoarcem de la Reșița pe culoarul Reșița-Anina, pe la Peștera Comarnic, arborele de sequoia. Parcursul vine din amonte pe aici, se întoarce prin spatele Semenicului prin acea pădure seculară de fag și se duce spre Borloveni-Prigor”, a explicat primarul Popa.

Cum a ajuns Principele Nicolae la Vila Klaus

Edilul l-a cunoscut chiar la Văliug pe Principele Nicolae, adus în zonă de un prieten comun al celor doi și au parcurs împreună traseul cu bicicletele cunoscând astfel și Vila Klaus.

Fiecare turist care va trece pe lângă această bornă va avea contact cu o istorie recentă și poate fiecare turist va începe să învețe și mai mult despre istoria României și ce impact a avut România asupra Europei, mai ales ce impact a avut bunicul meu asupra Europei. Dar povestea interesantă este că el a stat aici o perioadă lungă, cu școala lui și probabil că a făcut mai mulți pași prin zona în care suntem noi astăzi”, a declarat Principele Nicolae.

Despre frumusețea județului Caraș-Severin și importanța acestui traseu a vorbit și Mihai Bona, șeful Ocolului Silvic Văliug.

Deținem una din cele mai mari suprafețe din țară de rezervații de fag. Pe vremuri i se spunea Drumul Regelui acestui drum pe care am venit până la Vila Klaus. Majestatea Sa stând timp de un an la Vila Klaus. Nu pot decât să spun să iubim natura și să se bucure toți turiștii care vor veni, cel mai bun ambasador fiind acest traseu, județul Caraș-Severin este cel mai frumos județ din țară”, a precizat Mihai Bona.

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei