fbpx
0.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Victorie la limită a fotbaliștilor rossoneri! Un succes care le consolidează prima poziție în clasament!

Victorie la limită, 1 – 0, a fotbaliștilor rossoneri în fața celor de la Gloria Lunca-Teuz Cermei

În cadrul etapei a XI-a, a doua a returului campionatului Ligii 3, rossonerii au întâlnit în Valea Domanului echipa Gloria Lunca-Teuz Cermei. O întâlnire între fruntașa seriei și echipa clasată pe ultimul loc. Gazdele veneau după victoria în fața formației din Buziaș, în timp ce oaspeții au început returul cu o înfrângere pe terenul celor de la Șoimii Lipova.

După o scurtă perioadă de tatonare, în ciuda unui pressing avansat al oaspeților, reșițenii și-au impus jocul, dominând mijlocul terenului. Singurul gol al partidei a venit în minutul 8 când, după o acțiune colectivă purtată pe partea dreaptă, Marian DRĂGHICEANU este faultat la aproximativ 15 metri de linia de fund a terenului. Tot mijlocașul nostru a executat perfect în careul mic și, cu devierea unui fundaș al echipei din Cermei, mingea a intrat în poartă. Un gol care a dat încredere jucătorilor noștri, jocul curgând în favoarea reșițenilor care și-au creat noi ocazii de gol prin Sergiu RIMOVECZ (minutul 10), Aboubakar GAKOU (minutele 13, 24, 33), dar și prin marcatorul golului, în ultimul minut de joc al primei reprize. Jocul bun prestat de echipa reșițeană a fost confirmat și prin faptul că echipa oaspete nu a avut nicio ocazie la poarta lui Cristian ZIMMERMANN.

spot_img

La începutul reprizei a doua, antrenorul rossoner, Călin CHEREGI, forțat și de accidentarea ușoară a lui Cornel ARDEI, a efectuat trei schimbări, având în atenție și respectarea condițiilor vis-a-vis de jucătorii U20 și U21, introducându-i în teren pe Cătălin CĂPĂȚÂNĂ, Ludovic ERHARD și Gabriel GOMOBOȘ, în locul lui Cristian ZIMMERMANN, Cornel ARDEI, respectiv Robert MIHALY.

Începutul celei de-a doua părți a partidei nu a fost favorabilă jucătorilor noștri, cei din apărare având câteva nesincronizări, dar care nu au fost valorificate de către cei din Cermei. Cu toate acestea, inițiativa a aparținut jucătorilor noștri care mai reușesc să-și creeze câteva ocazii de gol prin Sebastian VELCOTĂ (minutul  52) și Vlad CHERA (minutul 54). În minutul 59 se produce cea de-a patra modificare în formația reșițeană, în locul lui Aboubakar GAKOU intrând Alexandru AVRAMOVICI. Cu trecerea timpului, oaspeții au reușit să echilibreze jocul, diferența din clasament între cele două echipe fiind anulată de elanul celor din Cermei, care au simțit ca pot obține mai mult.

În minutul 79, Călin CHEREGI a efectuat și ultima schimbare, în locul lui Marian DRĂGHICEANU fiind introdus Laurențiu BREȘNENI. Avântul oaspeților a fost temperat de jocul echipei rossonere, deși cei din Cermei au reușit să trimită de două ori mingea în plasa porții lui Cătălin CĂPĂȚÂNĂ, dar din poziții de offside.

Trei puncte meritate care, coroborate cu rezultatul din meciul de la Ghiroda, între echipa locală și Șoimii Lipova, ne duc la patru lungimi de locul doi, ocupat de echipa din Lipova, și la cinci de echipa din Ghiroda.

În următoarea etapă, cea de-a XII-a, a treia a returului, programată sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 14:00, fotbaliștii reșițenii vor întâlni în deplasare formația Șoimii Lipova.

 

 

Reșițenii au abordat jocul în următoarea formulă: Cristian ZIMMERMANN (min. 46, Cătălin CĂPĂȚÂNĂ) – Ștefan BĂRBOIANU, Cornel ARDEI (min. 46, Ludovic ERHARD), Sergiu RIMOVECZ, Nicușor FOTA – Ionuț POPESCU, Sebastian VELCOTĂ – Vlad CHERA, Marian DRĂGHICEANU (min. 79, Laurențiu BREȘNENI), Robert MIHALY (min. 46, Gabriel GOMBOȘ) – Aboubakar GAKOU (min. 59, Alexandru AVRAMOVICI).

Pe bancă au luat loc şi: Patrick CANEA, Robert PETRE, Robert CURESCU, Bogdan SZIJJ.

La finalul meciului Călin CHEREGI, antrenorul principal al rossonerilor, a declarat: „Cred că după acest joc cele mai importante sunt cele trei puncte pe care le-am câștigat. Eram convins de faptul că nu o să fie deloc ușor. Am suferit pe alocuri, păcat că nu am fructificat în prima repriză ocaziile avute. Ușor-ușor, meciul a devenit echilibrat, dar cred că nicio secundă nu s-a pus sub semnul întrebării victoria noastră. Sunt trei puncte care ne dau moral pentru meciul care urmează. Este o serie în care oricare echipă poate să bată pe oricare, o serie foarte echilibrată. Urmează meciul de la Lipova. Credem cu tărie că putem să scoatem puncte acolo”. 

 

Miruna MIHANCEA

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei