fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

(VIDEO) Vine, vine…vine tramvaiul! „Sper să îl vedem cât mai repede pe șine în oraș”

Pornit la drum de aproape o săptămână de la firma Durmazlar din Bursa – Turcia, prima garnitură din cele 13 comandate și plătite de Ministerul Dezvoltării va ajunge sâmbătă noapte în municipiul Reșița.

Achiziția acestora s-a făcut în cadrul unui proiect european derulat prin Ministerul Dezvoltării, finanțarea, în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro, fiind obținută prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile/Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Tramvaiele au o lungime de 19 metri, 3 uși pe fiecare parte, sunt bidirecționale, 32 de locuri pe scaune și o capacitate de 92 de persoane. Convoiul va ajunge după toate probabilitățile în noaptea de sâmbătă spre duminică și probabil îl vom descărca duminică dimineața pe lumină“, a afirmat Dan Jurabescu, directorul TUR.

spot_img

Tramvaiul va fi descărcat la intrarea în depou și împins manual (funcție de cât avansează muncitorii de la PORR cu linia), până sub o copertină ce va fi construită în curtea depoului.

Tramvaiul este pe drum, plecat de săptămâna trecută, e un transport agabaritic, se face doar pe timp de noapte. Îl vom pune în depoul de tramvaie, așa am convenit cu cei de la PORR. Legat de testări, vreau să vă spun că tramvaiul a fost testat în Turcia, pentru că ei au niște linii interne pe care își testează toate tramvaiele, iar documentele pentru omologare au fost trimise și așteptăm să vină. Sper să îl vedem cât mai repede pe șine în oraș. Ele vor veni etapizat, cele 13 tramvaie”, a precizat primarul Ioan Popa.

Următoarele tramvaie (conform desfășurătorului încheiat cu firma turcă) vor sosi în: februarie, martie câte unul, două în aprilie, două în mai și câte trei în lunile iunie și iulie. Între timp TUR a angajat o parte din vatmani și a trimis la școlarizare șoferi de autobuz, astfel încât noile tramvaie să poată fi deservite de personal calificat.

 

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

7 COMENTARII

 1. Jurubescu: pe vremuri punea pachete de paste făinoase la raft, acum s-a convertit în director TUR, salar 10.000 lei, două mașini de serviciu și alte multe facilități!

 2. ”… împins manual … până sub o copertină ce va fi construită în curtea depoului.”

  Turcii sunt serioși la ”asediul Vienei” (și tăițeilor).
  Totuși, tras de măgari până sub copertina-”depou”, nu se poate?
  De (ru)șine nu îmtreb …

 3. Nea premariu nu s-a convertit de bișnițar la om afaceri, așa se spune că jignim 😆🤞🤞🤞👎👎👎și acum e primar?Numai în republica Romanica Congolez țară de mâna a7-a mai vezi golănii de genul ăsta iar presa pupă, pupă și linge mâna cu șpagă, pardon, bagă la salarii ptr propagandă de tot shitul. Dar nu e voie de vorbit la comentarii, ve-ți fi cenzurați și musai să vi se rupă la toți!

 4. @sictiritu: Eu lache, tu jenibil. Adica si jenant si in acelasi timp si penibil. :)) Tu nu vezi cu ce incercari vii sa ma ataci?! Fel de fel de combinatii de litere care mai de care mai caraghioase, gen avc farab, avfaciciorbe, avl nu stiu ce… Penibil nene penibil.
  Parca ai si un tipar. Un tipar vazut si pe la alte nume de utilizatori de pe site-urile locale.
  Exista ferma de trolli in Resita? Sau tu de unde activezi? 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei