fbpx
7.4 C
Reșița
miercuri, 06 decembrie 23

Viteza, din nou în top! Aproape 600 de șoferi au rămas fără carnet pe drumurile din Caraș-Severin!

Viteza excesivă rămâne principala cauză de producere a accidentelor rutiere grave în Caraș-Severin, deși numărul acestora este în scădere față de anul trecut. De menționat că în primele 8 luni ale anului, aproape 600 de șoferi care au apăsat prea tare pedala de accelerație au rămas fără permise de conducere.

„Viteza, sub cele două forme, viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum și trafic, rămâne principala cauză de producere a accidentelor rutiere grave în Caraș-Severin, deși numărul accidentelor grave produse din această cauză a fost în scădere cu peste 56% față de anul trecut.

În primele 8 luni din acest an au fost înregistrate 10 accidente rutiere grave produse pe fondul nerespectării regimului de viteză, față de 23 de accidente înregistrate în aceeași perioadă din 2022.

În urma celor 10 accidente, 4 persoane au decedat, cu aproape 70% mai puține față de 2022, 8 persoane au fost rănite grav, cu 65% mai puține și 6 persoane au suferit răni ușoare, cu 60% mai puține”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Următoarele două cauze generatoare de accidente rutiere grave în județ au fost în primele 8 luni, neatenția la volan (7 accidente) și abaterile săvârșite de bicicliști (6).

Conform datelor transmite de reprezentantul IPJ Caraș-Severin, în primele 8 luni din 2023, unui număr de 531 de conducători auto le-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru că au condus cu viteze mai mari cu peste 50 km/h, iar alți aproape 60 de conducători auto au primit sancțiunea suspendării dreptului de a conduce pentru depășirea vitezei legale, cu peste 70 km/h.

Conduceți responsabil și în siguranță! Depășirea limitelor legale de viteză implică riscuri foarte mari și sancțiuni contravenționale care ajung până la aproape 3.000 de lei, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule în cazul în care se depășește viteza maximă admisă cu mai mult de 50 de km/h”, mai precizează Alina Boeru.

 

 

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei