17.7 C
Reșița
luni, 16 mai 22

Vrednici sunt! Pompierii voluntari din Anina-Steierdorf, la cea de-a 140-a aniversare!

Autoritățile județene din Caraș-Severin, ca de altfel și cele din Anina au celebrat la finalul acestei saptamani, cei 140 ani de activitate continuă a Pompierilor Voluntari din Anina – Steierdorf.

În acordurile fanfarei din Anina, a avut loc o paradă la care au luat parte invitaţii speciali din Germania, pompierii voluntari din Neuhaus am Aisch, vechi colaboratori şi parteneri ai pompierilor din Anina – Steierdorf, alături de pompierii voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență.

spot_img

La eveniment au ținut să participe și să își exprime întreaga considerație pentru cei 140 de sacrificii și devotament ai pompierilor din Anina, preşedintrele Consiliului Judeţean Romeo Dunca, prefectul judeţului Cristian Gâfu, comandantul SVSU Caraş – Severin col. George Cozariuc, preşedintele Forumului Democrat German Erwin Josef Ţigla,  Gheorghe Românu, viceprimarul Daniel Danu și consilieri locali ai orașului Anina.

Defilarea pompierilor a pornit de la primărie și s-a oprit la catedrală, acolo unde Protopopul Reșiței Gheorghe Şuvăţ și preotul paroh Alin Muntean au ținut o scurtă slujbă religioasă şi au sfinţit steagurile luptătorilor cu flăcările de la SVSU Anina.

Reper 24 le urează La Mulți Ani acestor oameni dispuși să-și sacrifice viața pentru salvarea semenilor și pentru stingerea incendiilor!

 

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei