fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 23 martie 23

Zeci de șoferi din Caraș-Severin au rămas fără permis în minivacanța de Paști!

Polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pe toată perioada minivacanței din preajma Sărbătorilor Pascale, aplicând peste 450 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare.

Potrivit IPJ Caraș-Severin, ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 43 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

În intervalul 21-26 aprilie, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat acțiunile reactiv-preventive, pentru a-i face pe participanții la trafic să conștientizeze riscurile la care se expun dacă nu respectă regulile rutiere.

spot_img

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 459 de sancțiuni contravenționale, dintre care 209 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

62 de conducători auto au fost sancționați pentru că nu au purtat centura de siguranță.

14 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 18 care au depășit cu peste 50 km/h limita legală de viteză, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării 34 de permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 7 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 2 privind conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru.

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei