fbpx
14.1 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Ziua medicului veterinar

Ziua naţională a medicului veterinar este sărbătorită la 15 mai, dată cu multiple semnificaţii pentru medicina veterinară românească, fiind instituită la cel de-al VI-lea Congres Naţional de Medicină Veterinară, desfăşurat în anul 1994.

Printr-un decret semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, la 15 mai 1861 a început să funcţioneze Şcoala de Medicină Veterinară, în cadrul Şcolii de Medicină şi Farmacie, înfiinţată şi condusă de Carol Davila.

„Profesia de medic veterinar este o profesie liberală și independentă, cu organizare autonomă reglementată“ a precizat directorul Direcției Sanitar veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin dr Pavel Borchescu.

„Prin înființarea în 2004 a Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor ca structură guvernamentală distinctă, cu personalitate juridică proprie, cu rol de reglementare, control și reglementare în domeniul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, s-a consolidat și îmbinătățit rolul și prezența medicului veterinar în cadrul administrației publice și încadrul societății românești“ a mai adăugat directorul Borchescu.

„Cu prilejul acestei zile de 15 mai, medicii veterinari din Caraș-Severin doresc să transmită populației mesajul că sunt pregătiți să acționeze corect prin mijloace profilactice sau de combatere, pentru implementarea legislației din domeniul creșterii animalelor și pentru siguranța lanțului alimentar, ca verigă importantă în deszvoltarea economică și socială, că există toate premisele precum și dorința de colaborare cu factorii responsabili pentru realizarea programelor impuse de legislația în domeniu“ a concluzionat directorul DSVSA Pavel Borchescu.

„Să fim uniți, activi, încrezători în noi și în forțele noastre. La mulți ani dragi colegi“ le-a urat colegilor dr Pavel Borchescu, directorul DSVSA Caraș-Severin cu prilejul zilei de 15 mai, Ziua medicului veterinar.

Dan AGACHE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei