19.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

Zona Mociur se transformă! „Este un proiect foarte frumos”, susține primarul Ioan Popa

Zona Mociur din Reșița este în plin proces de transformare. Mai multe proiecte ce vizează schimbarea totală a zonei ocolită pe vremuri de mulți dintre reșițeni, sunt în derulare în prezent. Printre acestea și „Reabilitarea și modernizarea fondului locativ existent – reabilitarea blocului Cămin nr. 2 de locuințe sociale și demolarea blocului Cămin nr. 1 de locuințe sociale, cartier Mociur”, un proiect ce are o valoare de peste șapte milioane de lei.

Luna aceasta, în contul Primăriei Reșița au intrat 1.759.058 lei, bani proveniţi din fonduri europene nerambursabile, pentru achitarea lucrărilor deja executate în cadrul acestui proiect. Până în prezent, a fost demolat căminului nr.1, iar lucrările de reabilitare a căminului nr. 2 sunt în plină desfăşurare, urmând ca la finalizare, cele 90 de garsoniere să se transforme în 50 de apartamente cu 2-3 camere și balcoane. Proiectul include și plantări de arbori, amenajarea unei parcări, a unei piațete, un loc de joacă și alei pietonale.

„Este un proiect foarte frumos, un proiect care va aerisi zona dacă vreți, va crea o densitate corectă în zonă. Vom crea locuri de joacă acolo, astfel încât cei care vor rămâne acolo să trăiască o viață mult diferită față de ceea ce a fost până acum.

spot_img

Acolo au fost 156 de familii, circa 450 de persoane. Densitatea era inumană, copiii nu aveau unde să se joace, și eu cred că acest proiect, cumulat cu cel de modernizare a grădiniței și o școlii din zonă va crea un ambient mult mai plăcut.

Lângă acest proiect se face și strada care duce din Mociur în zona caselor respective, iluminat stradal, canalizare, apă, totul nou, conectat și cu strada care va veni până la Fântânilor și cu centrul multifuncțional care a fost câștigat de o firmă din Reșița”, preciza la începutul acestui an primarul Ioan Popa.

Un alt proiect ce vizează zona Mociur și este derulat tot de Primăria Reșița vizează reabilitarea școalii primare și a grădiniței din Mociur. Este vorba de o investiție de aproape de aproximativ un milion de lei, dintre care aproape 850.000 lei sunt fonduri nerambursabile.

Clădirea care adăpostește cele două unități de învățământ va trece printr-un program de reabilitare și resistematizare, iar cele două instituții vor beneficia de echipamentele necesare pentru un act educațional modern, inclusiv mobilier specific sălilor de clasă, cu table magnetice pentru elevi. Aproape 300mp de suprafață construită va fi reabilitată, iar ei i se adaugă peste 400 mp de zone verzi și spații de joacă ce vor fi amenajate. În plus, tot aici va fi instalat un sistem de supraveghere video și un sistem antiincendiu.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei