1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

Zorba Grecul sosește în octombrie la Craft! Gyros pe ritmuri de sirtaki la Reșița!

Băieții ăștia de la Craft se întrec cu gluma!

După ce ne-au purtat prin pub-urile americane, prin gastronomia bucătăriei florentine di Toscana dar a oferit connaisseurilor și inegalabila întâlnire avec „cuisine française“, au hotărât să meargă pe drumul bătut de zei, dar mai cu seamă să ne așeze la masa lui Apollo din mitologica Grecie.

Bucătăria grecească, cu rețete ce depășesc chiar și (ține-te bine) 4000 de ani, rămâne printre cele mai populare din lume!

spot_img

Despre celebrele festine grecești autentice se vorbește încă din antichitate și au reprezentat subiecte de studiu sau de romane, scenarii transpuse ulterior în pelicule pe marele ecran, cu mesele întinse ale lui Alexandru cel Mare, Leonida sau marii gânditori Aristotel, Homer sau Platon care nu refuzau preparatele care s-au transmis vreme de sute de generații.

Dacă vorbim de gastronomie europeană, am putea parafraza o un celebru proverb și aș spune „Toate drumurile duc la Atena“, dacă ne gândim la dimensiunea cultural-istorică pe această temă. Tocmai de aceea, Cosmin și Sabin s-au aplecat asupra influenței pe care gastronomia grecească a avut-o asupra tradiției „de gustibus“ a popoarelor europene de mii de ani.

La Craft te bucuri în octombrie de preparatele bucătăriei grecești! 

Bucătăria grecească antică a fost profund influențată de zona mediteraneeană, trio-ul de vin, grâu și ulei de masline având un rol foarte important în preparatele grecești; peștele era foarte des consumat, în timp ce carnea roșie mult mai puțin. Gastronomia grecească modernă s-a schimbat mult odată cu includerea ingredientelor mai variate și s-a putut observa și o trecere înspre carne și alte preparate non-vegetariene. Cu toate acestea, vinul și uleiul de măsline încă au un rol dominant în bucătăria acestei țări.

Preparatele grecești, așa cum le veți descoperi la restaurantul Craft din Reșița sunt absolut fascinante: condimente și ierburi aromate ce creează astfel feluri de mâncare proaspete, gustoase și hrănitoare.

Știați că…   Binecunoscuta pălărie albă a bucătarilor, cu care suntem atât de familiari astăzi, este o contribuție a grecilor, ce o purtau când găteau în mânăstiri?

La Craft vei descoperi faptul că bucătăria grecească este simplă, diversă și delicioasă iar dacă ai gustat un preparat odată, cu siguranță îți vei dori mai mult.

Ce am observat eu atunci când am fost în patria lui Leonidas este că grecii sunt foarte serioși atunci când vine vorba de mâncare. Pentru ei, a mânca nu se rezuma doar la a-ți potoli foamea sau la a te simți sătul. Pentru greci, mâncarea combină nostalgie și pasiunea de a trăi și de a te bucura de viață. Grecii savurează mâncarea și o consideră o pauză, bucurându-se de aspectul și aroma preparatelor și hrănindu-și mintea și sufletul.

Să ne bucurăm și noi la Craft de luna grecească despre care aș mai putea scrie mult și bine, să bucurăm papila gustativă cu preparatele unei bucătării legendare, recreate de maestrul bucătar Cosmin Marin!

La final vă las să descoperiți ce veți putea servi între 1 și 31 octombrie la Craft, din meniul de mai jos:

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei