fbpx
30.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

7 dintr-o lovitură!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Naidăș au desfăşurat acţiuni specifice în zona de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale. În urma activităţilor desfăşurate au fost depistaţi șapte cetăţeni din India care au încercat să între ilegal în România, pe jos pe la frontiera verde, beneficiind de ajutorul unui cetăţean român.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidaș au observat, la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră, în apropierea localității Iam, opt persoane care se deplasau pe jos. Deoarece, acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că șapte dintre cei conduși la sediu sunt cetățeni din India, cu vârste cuprinse între 21 și 38 de ani. Împreună cu migranții în cauză, se afla și un cetăţean român în vârstă de 42 de ani, care intenţiona să-i ajute pe străini.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în privinţa cetăţenilor indieni, pentru săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar faţă de cetăţeanul român pentru trafic de migranți, în cadrul unui dosar penal aflat sub coordonarea parchetului de pe lângă Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

„În contextul acestor informații, reamintim cetăţenilor români şi străini, să nu transporte persoane necunoscute din apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop 021.9590“ a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Timiș Mihaela Leș.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei