fbpx
3.2 C
Reșița
joi, 07 decembrie 23

8 ani de durere! Tragedia Colectiv, comemorată la Reșița, pe treptele centrului universitar UBB!

Liga studenților reșițeni de la Centrul UBB din Reșița a ieșit aseară în fața universității reșițene, într-o acțiune de solidaritate pentru a comemora victimele de la Colectiv care au pierit în incendiul din clubul bucureștean, într-o seară de 30 octombrie, transformată dintr-una a prieteniei și a distracției, într-o tragedie națională.

Au fost aprinse mai multe candele și lumânări pe treptele centrului universitar UBB din Reșița, în memoria celor 65 de oameni care au pierit în incendiul de acum 8 ani, care a distrus un club din București.

S-a stat în tăcere, pentru a comemora tragedia care a distrus zeci de familii iar conf. univ. dr. ing. Cristian Chioncel – prodecan al Universității Babeș- Bolyai – Centrul Univ. Reșița a declarat cu această ocazie:

De asemenea, președintele Ligii Studenților de la Centrul Universitar Babeș Bolyai din Reșița, Dejan Ardeljan a precizat cu această ocazie:

În memoria celor care au pierit, visând la o Romanie mai dreaptă și mai bună, lumina lor sa ne ghideze și azi spre schimbare

Aceeași organizatori, Liga Studenților de la UBB Reșița au proiectat pe fațada clădirii academice din municipiu chipurile celor trecuți în neființă într-o seară fatidică de 30 octombrie, fiind consemnate câteva idei la finele evenimentului comemorativ de la Reșița:

„încheiem cu recunoștință evenimentul nostru de comemorare pentru Colectiv

Draga noastră comunitate,

Cu inimile pline de amintiri și cu profundă recunoștință, încheiem evenimentul nostru de comemorare pentru tragedia din Colectiv. A fost o seară specială în care ne-am unit pentru a onora memoria celor care au pierit și pentru a ne aminti că suntem mai puternici împreună.

Lumânările aprinse și mesajele de solidaritate au fost un omagiu frumos pentru toți cei afectați. Mulțumim fiecăruia dintre voi care a participat și a adus contribuția sa.

Să păstrăm această unitate și să continuăm să ne susținem unii pe alții“.

Sergiu TABAN

1 COMENTARIU

  1. ”… a declarat cu această ocazie:”

    Da, așa este.
    Este ”sistemul” (mafiot, impostor și parvenit) care doar pretinde că își ”protejează” și sprijină cetățenii.
    Mai explodează și spitale, benzinării, însă prostia nu doare, doar bubuie.
    Și omoară pe alții 🙁

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei