fbpx
12.9 C
Reșița
miercuri, 29 mai 24

Acasă în Banat, parte din acțiunea „Ziua Curățeniei pe Via Transilvanica“

O amplă acțiune de ecologizare și curățare a celebrului drum Via Transilvanica se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni și în Caraș-Severin. Asociația Tășuleasa Social pregătește sezonul cald de drumeții cu o zi de mobilizare generală în care școlile de pe Via Transilvanica, părinții adoptivi de km, ONG-uri, grupuri de prieteni, familii, drumeți, primării vor merge pe traseu să ecologizeze drumul care unește. Acțiunea de sâmbătă, 18 mai, este parte din proiectul Ziua Bună pe Via Transilvanica.

„Sâmbătă, 18 mai 2024, organizăm o acțiune de voluntariat la Prigor, în județul Caraș-Severin, cu ocazia zilei de curățenie pe Via Transilvanica“, a anunțat Radu Trifan președintele Asociației Acasă în Banat.

„Asociația noastră este părinte adoptiv pentru segmentul din Terra Banatica, între bornele CS175 și CS200, care se desfășoară pe teritoriul administrativ al comunei Prigor. Pe acest segment vom face curățenie, vom verifica starea bornelor și vom face întreținerea bornelor și a indicatoarelor, ca drumeții care ajung pe această porțiune să nu se rătăcească.

Punct de întâlnire: Prigor, în centrul comunei (în fața Căminului Cultural). Ora: 09:00. Echipament necesar: încălțăminte de munte, protecție solară (pălărie sau șapcă), pelerină de ploaie.

Împreună, pregătim traseul pentru drumeții care vor lua la pas segmentul Terra Banatica din Via Transilvanica. Această activitate anuală de mentenanță este foarte importantă ca drumeții să găsească un traseul curat, bine marcat și să se poată bucura de această zonă minunată“, a mai precizat Radu Trifan.

Proiect inițiat în anul 2018 de Asociația Tășuleasa Social, Via Transilvanica reprezintă un traseu turistic și de pelerinaj de 1.400 km care pornește din Bucovina, de la Putna, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta Turnu Severin. În Caraș-Severin, traseul măsoară 250 de km, porțiunea cea mai lungă aflată pe teritoriul unei unități administrative de pe toată lungimea traseului turistic și este intitulat „Terra Banatica“.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei