fbpx
23.5 C
Reșița
marți, 26 septembrie 23

„Am dat direcții clare ca lucrurile să nu mai treneze”! Veste bună pentru locuitorii orașului Oravița!

Veste bună pentru locuitorii din Oravița. După mai bine de 10 ani, cele șapte străzi distruse de lucrările derulate de firma Ludwig Pfeiffer la rețelele de apă și canalizare, vor fi, într-un final, readuse la stadiul inițial. În același timp, vor continua lucrările de extindere și modernizare a rețelelor de apă și canalizare din oraș.

„Dezastrul lăsat de firma Ludwig Pfeiffer de peste 12 ani în Oravița arată neputința celor care au condus AquaCaraș în trecut. Acum lucrurile s-au schimbat. Am dat direcții clare ca lucrurile să nu mai treneze, iar firmele ce nu își fac treaba să nu mai fie păsuite.

După mai multe procese, AquaCaraș a reușit să iasă din acest contract păgubos. Refacerile tramei stradale așteptate de orăvițeni vor fi făcute din bugetul societății, din sumele recuperate de la constructor. Au început pregătirile pentru asfaltare. 7 străzi urmează să fie reabilitate cu covor asfaltic pe traseele nefinalizate. Același lucru urmează să se întâmple cât de curând și la Bocșa, localitate care a avut ghinionul să fie cuprinsă în același contract, cu același constructor. Acolo mai așteptăm o hotărâre a instanțelor de judecată, după care ne apucăm de treabă”, a precizat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, în urma unei vizite în teren, la Oravița.

Pe de altă parte, președintele forului județean și-a exprimat încrederea în actuala conducere a Aquacaraș, dând asigurări că proiectele derulate în prezent de compania de apă și canal vor fi gestionate mult mai bine decât s-a întâmplat în trecut.

La Oravița, nicio stradă spartă în cadrul lucrărilor de apă și canal nu a mai fost refăcută din anul 2012, a subliniat, la rândul său, directorul Aquacaraș, Gheorghe Filipescu.

Aici mai avem o canalizare de vreo 700 de metri de metri din fața Primăriei și de săptămâna viitoare ne apucăm de ea și vom reabilita și rezervoarele. De asemenea, în maxim o lună de zile începem proiectul regional. Este deja adjudecat, urmează să dăm ordinul de începere a lucrărilor”, a mai adăugat Filipescu.

 

Citește si:  Dunca dixit, Filipescu „executit”: fosta Fabrică de Lapte a devenit noul sediu Aquacaraș de la Oravița!

 

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei